Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preotul influencer Vasile Ioana: Folosim reţelele fără să devenim robii acestora

„Folosim reţelele fără să devenim robii acestora”, a afirmat părintele Vasile Ioana de Ziua Mondială a Reţelelor de Socializare. Recunoscut pentru misiunea pe care o desfăşoară în online, părintele Vasile este foarte popular pe Social Media. Pagina sa de Facebook numără peste 590.000 urmăritori, conform basilica.ro

Cu toate cu utilizează spaţiul virtual pentru comunicare, părintele Vasile reaminteşte că „nu este suficient pentru mântuire să stai pe reţele”. Clericul transmite câteva sfaturi pentru creştinul contemporan familiarizat cu mediul online.

„Scopul vieţii creştinului este mântuirea sufletului. Dacă scopul este acesta, aşează-te în slujba acestui scop participând la fapte bune pentru aproapele, dând din avutul tău sărmanului, ajutând vârstnicii, ajutând pe cel sărman, fiind implicat în viaţa de familie mai mult. Joacă-te cu copilul tău mai mult şi nu-l mai lăsa să stea prea mult pe reţele, încearcă să-ţi trăieşti viaţa autentic pentru că aceasta este adevărata viaţă şi nu doar stând în faţa unui ecran”.

Părintele spune că relaţia noastră cu Dumnezeu este mai importantă decât imaginea. De aceea, afirmă pr. Vasile Ioana, folosim reţelele fără să ne robim de ele.

„Nu imaginea este importantă, nu poziţionarea noastră faţă de alţii este importantă, ci acumularea de har dumnezeiesc. Şi dacă puteţi acumula har printr-o predică, ascultând un cântec frumos, o slujbă, faceţi-o, dar aşezaţi lucrul acesta la loc potrivit, şi anume pe locul doi după participarea fizică efectivă la viaţa Bisericii”.

Părintele Vasile Ioana reaminteşte că nu trebuie să ne trăim viaţa numai în mediul digital. Participarea fizică la viaţa Bisericii este necesară în vederea dobândirii mântuirii.

„Primul meu smerit avertisment este: Nu rămâneţi doar în reţele, ieşiţi de acolo şi veniţi în Biserica lui Hristos ca harul Domnului să coboare asupra voastră prin prezenţa fizică. Prezenţa voastră fizică este mai importantă pentru voi decât să staţi pe reţelele de socializare. Aşezaţi lucrurile în această ordine!”

„Folosiţi reţelele de socializare spre creşterea duhovnicească, dar nu uitaţi ca importanţă, pe locul întâi în viaţa voastră, trebuie să fie participarea la viaţa Bisericii în har, în persoană fizic, aici în Biserică”.

Să luăm din reţele ce este bun, aşa cum o albină ia ceea ce este bun din floare

Un alt sfat adresat de părintele Vasile Ioana are legătură cu modul în care interacţionăm pe Social Media. Comentariile trebuie să fie decente şi să nu degenereze în dispute inutile, spune clericul.

„Ca unul care particip şi eu ajutându-vă prin propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu să mergeţi pe calea mântuirii, vă avertizez asupra unui pericol, şi anume pericolul ca unii dintre noi, din slăbiciune, să aruncăm cu noroi, să denigrăm persoanele care sunt de altă părere decât noi. Iată ce ne spune Sfântul Apostol Petru în Epistola I sobornicească, cap 2, vs 16: Trăiţi ca oamenii liberi, dar nu ca şi cum aţi avea libertatea drept acoperământ al răutăţii, ci ca robi ai lui Dumnezeu.

Un rol esenţial în acest comportament îl are întrebuinţarea libertăţii într-un mod creştinesc.

„Suntem liberi să ne placă ceva sau să nu ne placă, aceasta este libertatea. Sfântul Apostol Petru spune: Nu folosiţi libertatea aceasta ca paravan al răutăţii. Adică dacă cineva nu este de acord cu tine sau dacă cineva expune pe o reţea de socializare o părere diferită de a ta nu arunca cu nori în persoană. Urâm păcatul, urâm răul, dar iubim păcătosul. Aşadar, când ai o altă părere decât a unui alte persoane care postează altceva, roagă-te pentru această persoană care poate că greşeşte, dar nu arunca cu noroi, deoarece păcatul este la îndemâna ta”.

„Dacă tu dai comentarii răutăcioase sau pline de ură, de fapt tu faci un păcat acolo şi nu ştii de ce nu îţi merge bine, pentru că tu reverşi mizerie şi răutate şi gunoi şi atunci este normal să se înmulţească răul şi păcatul”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.