Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preotul şi locuitorii unei comune din Brăila refac casa distrusă de foc a unei familii cu șapte copii

Adevărul
incendiu alba

O familie cu 8 membri, tatăl şi 7 copii, a rămas fără casă la începutul lunii aprilie în urma unui incendiu în satul Țibănești, județul Brăila. Preotul, prezent la stingerea focului şi impresionat de drama familiei, împreună cu un alt localnic, au hotărât să o sprijine şi să ridice o nouă locuinţă, potrivit Mediafax.

„Preotul paroh a luat în casa sa 4 copii ai familiei greu încercate, oferindu-le hrană şi adăpost, iar ceilalţi membri au mers la rude. În ziua imediat următoare, preotul a luat legătura cu mai multe persoane cu suflet bun şi cu posibilitate financiară din parohie şi au strâns, în decurs de câteva zile, suma de 15.000 lei, la care s-a adăugat contribuţia Consiliului local în valoare de 6.000 lei, constând în oferirea de materiale de construcţie. Din data de 10 aprilie, sub coordonarea preotului paroh au început lucrările propriu-zise la noua locuinţă”, au povestit reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos Galaţi.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ PRIMUL Protest din România: bărbat cu sârmă ghimpată și cap de porc, în stradă, ÎMPOTRIVA izolării

În prezent casa este aproape gata, iar în timpul lucrărilor voluntarii au fost hrăniţi de familia preotului.

„Este o comunitate parohială, cu biserică în construcţie, cu problemele financiare şi materiale pe care le are o parohie la începuturile ei, cu atât mai mult în această perioadă de pandemie: Parohia Ţibăneşti II, Protopopiatul Însurăţei, judeţul Brăila. Imobilul distrus de incendiu compus din 5 camere este finalizat în procent de 60 %, în prezent executându-se lucrări de tencuire a pereţilor la interior. Pe toată perioada lucrărilor de construcţie, doamna preoteasă, împreună doamnele din Comitetul parohial, au asigurat, zilnic, hrana pentru lucrători şi voluntari. La ridicarea imobilului au ajutat şi membrii familiei”, au precizat reprezentanţii bisericii.

Casa va fi gata în perioada următoare cu sprijinul financiar al protoieriei Însurăţei. Astfel se vor achiziţiona materialele necesare continuării lucrărilor de tencuire şi realizării sistemului de iluminare a noului imobil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.