Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa de limba spaniola scrie despre achizitiile din Romania!

curs-expert-achizitii-publice-1000x480

În România, unde procesele normale de licitație au fost suspendate pentru a accelera achizițiile publice, criticii avertizează asupra tranzacțiilor clandestine . Romwine and Coffee SRL, o companie mică situată la 51 de kilometri sud de București, vinde tutun și lichior. Cu toate acestea, ea a câștigat două contracte de stat, în valoare de 12,6 milioane dolari, pentru a oferi măști medicale specializate la mai mult decât dublul prețului pieței.

Acordul a fost făcut după ce Sanimed International, un furnizor medical căruia i s-a interzis să facă contracte directe cu statul pentru datoria fiscală, a ajuns la un acord de colaborare cu compania care vinde tutun și lichior, a raportat Cătălin Hideg, proprietarul Sanimed. Hideg a insistat că acordul nu a fost neobișnuit.
"În toate părțile lumii, toate companiile mari folosesc alte companii pentru a face licitații. Folosesc consorții, asociații, alianțe " , a spus Hideg pentru canalul B1 TV din România. "Există companii cu trei angajați și trei laptopuri care au câștigat licitații în valoare de sute de milioane de euro pentru construcția de drumuri, autostrăzi, poduri și multe altele."

Scrie, lanacion.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.