Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa din China s-a inflamat după arestarea fiicei fondatorului Huawei - SUA, acuzată că face uz de 'huliganism'

Elainealtar.wordpress.com
presa

Presa din China a atacat SUA în urma arestării lui Meng Wanzhou, şefa operaţiunilor financiare de la Huawei, acuzând Washingtonul că face uz de „huliganism” pentru a ataca compania chineză, scrie The Guardian, conform news.ro.

China Daily a informat că arestarea lui Wanzhou pare să facă parte din eforturile SUA de a controla compania, care este cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicaţii din lume, precum şi al doilea cel mai mare producător de telefoane mobile.

„Ce este fără îndoială este că SUA încearcă să facă ce poate pentru a controla extinderea Huawei la nivel mondial deoarece compania este un exemplu pentru companiile competitive de tehnologie din China”, se arată în editorialul publicat în China Daily.

Tabloidul de stat Global Times a relatat: „Evident, Washingtonul recurge la o abordare oribilă pentru că nu poate opri avansul tehnologiei 5G a Huawei”.

VIRAL - Dăncilă, ținându-se de mâna cu Juncker! CTP, ieșire spumoasă: 'Ce să înţelegem din această poză? Că l-a rezolvat doamna Dăncilă pe domnul Juncker'

Retorica vine după ce presa din Japonia a informat că Tokyo va interzice achiziţiile de produse de telecomunicaţii de la Huawei în urma temerilor privind scurgerile de informaţii şi atacurile cibernetice. Anterior, guvernul american a interzis achiziţionarea de echipamente Huawei.

China a cerut eliberarea imediată a lui Meng, fiica fondatorului Huawei Ren Zhengfei, cel care a fost şi ofiţer în armata chineză. Meng a fost reţinută în Vancouver pe 1 decembrie şi ar putea fi extrădată în SUA, arestarea ei fiind în legătură cu încălcarea sancţiunilor SUA împotriva Iranului, conform presei.

Beijingul a cerut Canadei şi SUA să clarifice imediat motivele pentru care a fost reţinută Meng şi să o elibereze imediat. Ambasada Chinei în Canada a acuzat încălcări are drepturilor omului.

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a declarat că arestarea lui Meng nu este una politică: „Bineînţeles că nu există nicio implicare la nivel politic în decizie pentru că respectăm independenţa proceselor juridice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.