Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa din Venezuela DENUNŢĂ 'ameninţările' din partea puterii

CNN
proteste venezuela

Organizaţiile de presă din Venezuela au denunţat 'ameninţările' împotriva libertăţii de informare, după declaraţii făcute de numărul doi al regimului de la Caracas, Diosdado Cabello, care i-a acuzat pe jurnalişti de 'complicitate' într-o explozie în care au fost răniţi şapte militari, informează vineri agenţia de presă AFP, potrivit agerpres.

'Respingem acuzaţiile şi ameninţările deputatului Cabello' şi ale generalului Sergio Rivero, comandantul Gărzii naţionale, notează, într-un comunicat, Asociaţia Presei Străine în Venezuela (Apex).

Citeşte şi: Statul Islamic AMENINŢĂ din nou Balcanii: 'Vărsaţi sângele lor impur, lăsaţi-l să curgă pe străzi'

Cabello a afirmat miercuri seara că explozia unei 'bombe', în care au fost răniţi şapte soldaţi, lunea trecută, în timpul unor confruntări la Caracas, a avut loc prin 'complicitatea jurnaliştilor prezenţi la faţa locului'.

Acest important membru al regimului preşedintelui socialist Nicolas Maduro a susţinut astfel declaraţiile generalului Rivero, care a afirmat că reporterii 'ştiau că încărcătura explozivă era acolo şi au stat şi s-au uitat cum membrii forţelor de ordine trec pe acolo, fără să-i alerteze'.

Apex a deplâns faptul că oameni de stat 'amestecă presa în acte de care ea este total străină' şi le-a cerut autorităţilor să 'respecte munca jurnaliştilor, în termeni de libertate şi securitate'.

Citeşte şi: Un adolescent este ARESTAT după atacul cu acid din Londra - FOTO

La rândul său, Sindicatul naţional al angajaţilor din presă (SNTP) şi-a exprimat regretul să Diosdado Cabello a 'insistat să-i acuze şi să-i expună pe jurnalişti şi pe angajaţii din mass-media'.

Explozia din cartierul Altamira a avut loc în timpul unor confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine, în contextul manifestaţiilor împotriva regimului Maduro, în timpul cărora 95 de persoane şi-au pierdut viaţa în trei luni şi jumătate.

Aproape 400 de jurnalişti au fost răniţi în timpul acestor manifestaţii, potrivit SNTP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.