Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa germană după înfrângerea în fața Macedoniei: 'Ce ruşine!'

www.news.ro
jucatori germania

Presa germană nu a menajat deloc echipa lui Joachim Loew, învinsă miercuri, surprinzător, de selecţionata Macedoniei de Nord, cu scorul de 2-1, la Duisburg, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2022, din care face parte şi România.

"Ce ruşine!", a titrat cotidianul de mare tiraj Bild, "o mare surpriză", a scris săptămânalul de fotbal Kicker.

"Germania s-a făcut de râs", a adăugat Die Welt, în timp ce cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung consideră "o trezire dureroasă pentru Mannschaft".

Ansamblul presei germane a criticat, joi, prestaţia echipei naţionale din meciul cu Macedonia de Nord.

"Da, Macedonia de Nord, un pitic în fotbal, locul 65 în clasamentul FIFA, unde doar patru jucători evoluează în cele mai bune campionate europene", a apreciat Bild, care a criticat "performanţa lamentabilă" a viitoarei adversare a Franţei la EURO 2020 (11 iunie-11 iulie).

Pentru Kicker, "a lipsit totul peste tot", iar Germania "a pierdut logic", în timp ce Die Welt a apreciat că succesul macedonenilor este "meritat, în faţa unei echipe incapabile să-şi creeze ocazii, mai ales în repriza secundă".

Cvadrupla campioană mondială a fost condusă mai întâi prin golul înscris de Goran Pandev în finalul primei reprize (45+2), dar a reuşit egalarea prin Ilkay Gundogan (63 - penalty), însă Eljif Elmas (85) a marcat golul victoriei istorice a Macedoniei de Nord.

Germania venea după o serie de 18 victorii consecutive în preliminariile Cupei Mondiale, ultimul meci pe care nu l-a câştigat fiind 4-4 cu Suedia, în octombrie 2012. Reuters notează că este prima înfrângere pe teren propriu a Germaniei în preliminariile Cupei Mondiale în 20 de ani cu Joachim Loew la cârmă.

După acest rezultat şi după victoria Armeniei în faţa României (3-2), primele două locuri în clasament sunt ocupante de outsiderele Armenia (9 puncte - maximum) şi Macedonia de Nord (6 puncte).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.