Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa rusă anunță că zeci de soldaţi ucraineni, inclusiv din Batalionul Azov, vor fi judecaţi de tribunale din Doneţk

Constitution net
republica populara donetk

Circa 70 de soldaţi ai Batalionului Azov şi ai altor unităţi din cadrul forţelor armate ucrainene vor fi judecaţi de tribunale proruse din Doneţk, regiune ucraineană anexată de Rusia în septembrie, a anunţat vineri agenţia de presă oficială rusă TASS, citată de EFE, conform Agerpres.

Ei apăraseră cu îndârjire oraşul Mariupol după invazia rusă declanşată în 24 februarie, refugiindu-se într-un final în subteranele combinatului siderurgic Azovstal - ultimul bastion al rezistenţei ucrainene din acest port strategic la Marea Azov în cele aproape trei luni de asediu, - înainte de a se preda în luni mai.

Organele de anchetă au finalizat investigaţiile în cazurile de presupuse crime de război împotriva a aproximativ 70 de militari ai forţelor armate ucrainene şi ai batalionului Azov, considerat organizaţie extremistă în Rusia, au declarat agenţiei ruse de presă surse din cadrul forţelor de securitate din Doneţk.

Printre cei acuzaţi se numără militari din Brigada 36 de Infanterie Marină şi din alte unităţi ale forţelor armate ale Ucrainei, precum şi din Batalionul Azov din cadrul Gărzii Naţionale ucrainene.

Potrivit TASS, autorităţile proruse intenţionează să-i judece pe aceşti militari la Doneţk.

La 1 iulie, 'ministrul justiţiei' din autoproclamata republică populară Doneţk, Iuri Sirovatko, declarase că peste 100 de prizonieri de război ucraineni au fost transferaţi într-un centru de detenţie preventivă, sub suspiciunea că ar fi comis crime de război.

Batalionul Azov, creat în 2014 în oraşul Mariupol, a fost pe deplin integrat în Garda Naţională a Ucrainei la sfârşitul aceluiaşi an.

Acesta a fost fondat de membri de extremă dreaptă pentru a lupta împotriva separatiştilor proruşi în estul Ucrainei şi şi-a câştigat prima oară faima prin recucerirea oraşului Mariupol de la forţele ruse în iunie 2014.

Cu toate acestea, ei au căpătat notorietate la nivel mondial în cadrul actualei campanii militare ruse din Ucraina pentru curajul şi rezistenţa de care au dat dovadă în condiţii extrem de dificile la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol până la capitularea lor în luna mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.