Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa rusă: Prigojin a vorbit cu Lukașenko și a acceptat un plan de dezescaladare, cu garanții de securitate

hotnews.ro
Aleksandr Lukasenko

A fost elaborată o opțiune avantajoasă și acceptabilă pentru detensionarea situației, cu garanții de securitate pentru luptătorii PMC Wagner, notează agențiile ruse de stat Tass și Ria Novosti.

Prigojin a acceptat propunerea lui Lukașenko de a opri mișcarea spre Moscova a PMC Vagner și pașii pentru dezescaladare, notează sursa citată, făcând trimitere la canalul de Telegram "Pool One".

A fost elaborată o variantă favorabilă și acceptabilă de dezescaladare a situației, cu garanții de securitate pentru luptătorii PMC Wagner.

Discuțiile dintre Lukașenko și Prigojin au durat toată ziua, potrivit serviciului de presă al președintelui belarus.

Comunicat al Serviciului de presă al Președintelui Republicii Belarus:

„În această dimineață, președintele rus Vladimir Putin l-a informat pe omologul său belarus cu privire la situația din sudul Rusiei cu compania militară privată Wagner. Șefii de stat au convenit asupra unor acțiuni comune.

În urma acordurilor, președintele Belarusului, după ce a clarificat în continuare situația prin canalele de care dispune, a purtat discuții cu șeful PMC Wagner, Evgheni Prigojin, în coordonare cu președintele Rusiei.

Discuțiile au durat o zi întreagă. Ca urmare, au ajuns la un acord privind inadmisibilitatea declanșării unei băi de sânge pe teritoriul Rusiei. Evgheni Prigojin a acceptat oferta președintelui Alexandr Lukașenko de a opri mișcarea oamenilor înarmați ai lui Wagner pe teritoriul Rusiei și de a lua măsuri suplimentare pentru detensionarea situației.

În acest moment, există o opțiune absolut avantajoasă și acceptabilă de rezolvare a situației, cu garanții de securitate pentru luptătorii PMC Wagner pe masă.

După cum s-a raportat anterior, tot în timpul reuniunii de astăzi, președintele Belarusului a avut două întâlniri cu blocul de securitate al țării cu privire la această situație.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.