Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa sud-coreeană: Kim Jong Un s-ar afla în drum spre China pentru un nou summit cu preşedintele Xi

www.stirileprotv.ro
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-ar afla luni în drum spre China, pentru al patrulea summit cu preşedintele Xi Jinping, transmite Reuters, citând presa sud-coreeană, relatează Agerpres.

Cotidianul Hankyoreh, care citează o sursă neidentificată apropiată dosarului relaţiilor nord-coreeano-chineze, a relatat că liderul de la Phenian călătorea luni spre Beijing, pentru o întrevedere cu Xi Jinping.

Un tren nord-coreean având la bord un oficial de 'rang înalt' a trecut luni graniţa în China, în oraşul de frontieră Dandong, la ora locală 22.15, a transmis şi agenţia sud-coreeană Yonhap, citând o sursă familiarizată cu dosarul nord-coreean, alimentând speculaţiile, deocamdată neconfirmate, despre o vizită a lui Kim Jong Un.

Zeci de vehicule de securitate şi oficiali au blocat drumurile din jurul gării Dandong înainte de trecerea trenului. Acestea au fost redeschise ulterior.

Citește și: Ministrul italian al Sănătăţii, Giulia Grillo, a anunţat deschiderea unei anchete după decesul a patru nou-născuţi în ultimele zece zile într-un spital

Kim Jong Un a întreprins în martie 2018 la Beijing prima sa călătorie în străinătate după ce a preluat puterea la Phenian în urma morţii tatălui său, Kim Jong Il, în 2011.

În 2018, Kim Jong Un a vizitat de trei ori China pentru discuţii cu preşedintele Xi Jinping.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.