Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul italian al Sănătăţii, Giulia Grillo, a anunţat deschiderea unei anchete după decesul a patru nou-născuţi în ultimele zece zile într-un spital

bebelusi-maternitate

Ministrul italian al Sănătăţii, Giulia Grillo, a anunţat o anchetă după decesul a patru nou-născuţi în ultimele zece zile într-un spital din Brescia, în nordul Italiei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Trebuie să facem lumină pentru a înţelege dacă există vreo legătură între diferitele cazuri. Din acest motiv trimit inspectori din minister pentru a ancheta până la capăt", a precizat într-un comunicat şefa portofoliului Sănătăţii.

Autorităţile au început să se intereseze de această situaţie după apariţia unei scrisori deschise într-un cotidian local a unei mame care cerea "adevărul" după decesul bebeluşului său la 5 ianuarie.

Fiul său, născut prematur la începutul lui decembrie după numai 30 de săptămâni de sarcină, a înregistrat progrese în creşterea sa înainte ca medicii să îl diagnosticheze cu o infecţie la sfârşitul lunii decembrie.

Situaţia s-a înrăutăţi rapid, iar copilul a murit la 5 ianuarie. Aflaţi sub acelaşi serviciu de îngrijire, alţi doi nou-născuţi au decedat la 30 decembrie şi 4 ianuarie.

Citește și: Austria este afectată de căderile masive de zăpadă, după câteva zile consecutive de ninsori intense

Conform mass-media, un al patrulea nou-născut a decedat de asemenea la 5 ianuarie. Este vorba, conform agenţiei de presă AGI, de un copil născut prematur care a fost spitalizat în cursul dimineţii şi care a decedat câteva ore mai târziu.

Spitalul şi parchetul au deschis la rândul lor anchete pentru a încerca să înţeleagă cauza acestor decese, iar marţi este prevăzută o autopsie asupra cadavrului băiatului decedat la 5 ianuarie în urma unei infecţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.