Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presată de UE, Serbia încearcă DECAPITAREA corupţiei. 53 de persoane au fost arestate

Poliţia sârbă a arestat 53 de persoane acuzate de diverse delicte de corupţie, care le-au permis să deturneze mai mult de zece milioane de euro, a anunţat miercuri ministrul de interne al Serbiei, Nebojsa Stefanovic, informează AFP, conform agerpres.

'Această operaţiune arată că statul este hotărât să combată infracţiunea şi corupţia şi că nimeni care a comis infracţiuni nu va fi protejat', a declarat acesta la Televiziunea de Stat (RTS).

Incident ARMAT în timpul discursului lui Hollande. Un polițist a ÎMPUȘCAT două persoane - VIDEO

Treisprezece angajaţi ai poliţiei, dar şi salariaţi ai Ministerului Agriculturii, figurează printre suspecţii arestaţi, a precizat Stefanovic.

Anunţul privind aceste arestări intervine după ce luni au fost deschise două noi capitole de negociere pentru aderare la UE şi cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, prevăzute să aibă loc în această primăvară în Serbia.

Această operaţiune de anvergură, la fel ca anumite operaţiuni precedente, nu a dus totuşi la arestarea 'greilor', au remarcat totodată criticii premierului Aleksandar Vucic.

În martie 2016, cu puţin timp înainte de alegerile legislative anticipate, poliţia sârbă a arestat 46 de persoane acuzate de fapte de corupţie care le-au permis să deturneze 7 milioane de euro.

În decembrie 2015, alte 79 de persoane, printre care un fost ministru, mai mulţi foşti înalţi funcţionari, au fost arestaţi pentru aceleaşi delicte, care le-au permis deturnarea a 100 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.