Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președinele Dumei de Stat evaluează cererea britanicilor ca Rusia să anuleze legea privind agenții străini

vestidinrusia.ro
Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin

Apelul adresat Rusiei de reprezentantul permanent al Marii Britanii la OSCE de a anula legea privind ”organizațiile nedorite” și ”agenții străini” reprezintă un exemplu elocvent al politicii standardelor duble, a declarat președinele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, comentând această temă pe pagina de pe rețeaua socială Telegram, relatează Rossiiskaia gazeta.

Politicianul a amintit că, în Statele Unite, legea privind agenții străini funcționează din 1938 și că pentru încălcarea cerințelor acesteia este prevăzută pedeapsa cu închisoarea de până la cinci ani. Potrivit evaluării speakerului, asemenea norme dure permit să fie adoptate măsuri, ce limitează libertatea de exprimare, îngreunează activitatea mass-media și difuzarea de informații.

De câte ori în ultimii mai bine de 80 de ani Londra a cerut Washingtonului să anuleze această lege? Sau este altceva?”, a subliniat Volodin.

El a comparat cu normele rusești: agenți străini pot fi declarați doar cei care primesc bani din străinătate și se ocupă de activitate politică. În același timp, nu li se interzice să lucreze. ”Pedeapsa va urma numai pentru evitarea cu rea intenție a obligațiilor, dar nici așa nu este atât de severă ca în Statele Unite”, a continuat președintele Dumei de Stat. ”În Rusia se aplică fie amenzi, fie munci obligatorii sau corecționale, fie un termen maxim de privare de libertate de doi ani”.

De asemenea, speakerul a apreciat că, în luna mai anul curent, reprezentantul permanent al Marii Britanii nu a urmărit discursul din parlament al reginei Elisabeta a II-a. ”Ea și-a împărtășit intenția de a prezenta în parlament un proiect de lege privind combaterea amenințărilor la adresa securității de stat, unul dintre puncte fiind crearea unui registru al persoanelor-agenți străini”, a amintit Volonin, explicând că mecanismul de înregistrare a acestora a fost împrumutat din SUA.

Dar noi nu ne amestecăm în treburile voastre. Și nu vom permite să se intervină în ale noastre”, a subliniat politicianul, exprimându-și regretul că colegii occidentali folosesc astfel de platforme internaționale precum OSCE pentru a promova doar interesele proprii, uitând de principiile neamestecului în treburile altor state, ale dialogului, încrederii și absenței standardelor duble.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.