Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinta conservatorilor germani, gata să DEMISIONEZE în lipsă de susţinere: Atunci să ne oprim azi, aici și acum

angela merkel

Preşedinta conservatorilor germani, considerată o posibilă urmaşă a Angelei Merkel dar foarte contestată după mai multe regrese electorale, s-a declarat vineri gata să demisioneze dacă partidul nu o mai susţine, relatează AFP.

Dacă miile de delegaţi ai CDU reuniţi în Congres la Leipzig nu îi împărtăşesc viziunea pentru viitorul ţării şi al mişcării, "atunci să ne oprim astăzi, aici şi acum", a spus Annegret Kramp-Karrenbauer, aflată de aproape un an în fruntea celui mai mare partid din Germania.

Însă, în caz contrar, "să ne suflecăm mânecile şi să ne apucăm de muncă", a adăugat cea desemnată sub iniţialele AKK.

Delegaţii au răspuns prin ovaţii la scenă deschisă timp de aproape 7 minute, ceea ce lasă să se înţeleagă că nu vor să o vadă plecând din funcţie.

Citește și: Preşedintele la final de mandat al CE, Jean-Claude Juncker, a fost externat! Se va întoarce la birou săptămâna viitoare

Politiciana în vârstă de 57 de ani a câştigat la limită preşedinţia Uniunii creştin-democrate, aminteşte France Presse. Angela Merkel a cedat ştafeta după aproape 20 de ani petrecuţi în fruntea formaţiunii.

Mai multe critici împotriva celei care este şi ministru al apărării au fost formulate şi înainte de congresul CDU.

AKK se află sub presiune în urma pierderilor electorale suferite în ultimele luni, în favoarea Verzilor la alegerilor europene şi a extremei drepte la scrutinele regionale din fosta RDG. Ea se află la nivelul cel mai scăzut de popularitate în sondajele de opinie.

Mulţi în cadrul CDU se îndoiesc de capacitatea sa de a-i urma în funcţie Angelei Merkel în fruntea guvernului german cel mai târziu la sfârşitul lui 2021

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.