Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinta Crucii Roşii Române, Majestatea Sa Margareta, le mulţumeşte românilor pentru sprijinul acordat refugiaţilor din Ucraina

MS Margareta

Preşedinta Crucii Roşii Române, Majestatea Sa Margareta, le-a mulţumit, miercuri, la Tulcea, tuturor românilor pentru sprijinul acordat refugiaţilor din Ucraina şi îi asigură pe cei care încearcă să fugă de război că vor fi ajutaţi în continuare, potrivit Agerpres.

Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu s-au întâlnit miercuri după-amiază cu reprezentanţii filialei teritoriale a Uniunii Ucrainenilor din România şi cu cei ai filialei tulcene a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie (SNCR), aceste întâlniri făcând parte din prima vizită oficială din ultimii doi ani a familiei regale a României, potrivit principelui Radu.

"Un mesaj de mulţumire pentru toţi cei care i-au ajutat atât de mult pe oamenii care suferă, chiar dacă în România sunt oameni care nu au mult, dar au dat tot ce au putut. Când am venit prima oară în România, în anii 1989-1990, am văzut că oamenii de aici sunt generoşi, harnici şi au inima mare. Sunt foarte mândră de toată lumea care a ajutat aici. E ceva foarte frumos", a declarat presei, la finalul întâlnirilor, Majestatea Sa Margareta.

Custodele Coroanei i-a asigurat pe ucraineni că vor primi în continuare sprijin în România.

"Cred că aici au găsit oameni similari, cu inima deschisă şi cred că a fost un mare reconfort pentru aceste persoane care au suferit mai mult decât ne putem imagina. Acesta este mesajul: suntem aici pentru ei şi o să mergem mai departe cu ei, împreună", a mai spus Majestatea Sa Margareta.

La rândul său, directorul general al SNCR, Ioan Silviu Lefter, a declarat că şi la Tulcea ar putea funcţiona un coridor verde pentru Ucraina.

"Deocamdată, există un singur coridor verde, Siret-Cernăuţi. Suntem în discuţii pentru a putea ieşi şi pe la Halmeu cu ajutoare şi cred că de săptămâna viitoare s-ar putea să ducem şi peste Dunăre (pe la Isaccea, n.red.). Pentru noi e foarte greu să intrăm până când nu vedem nişte coridoare acceptate de autorităţile de dincolo. Am venit aici, alături de Majestatea Sa, pentru a aprecia şi activitatea voluntarilor noştri care au stat zi şi noapte în toate punctele de frontieră. Este un moment dificil pentru toţi", a afirmat directorul general al SNCR.

Ioan Silviu Lefter a spus că majoritatea societăţilor din Federaţia Internaţională a SNCR şi-au exprimat dorinţa de a sprijini Ucraina şi a menţionat că organizaţia pe care o reprezintă nu este în concurenţă cu celelalte.

"Noi facem parte dintr-o mare familie şi marea majoritate a societăţilor ne-au contactat şi vor să ne sprijine. Sunt pe drum convoaie umanitare, azi am aflat că cinci tiruri au plecat din Georgia. Săptămâna trecută, a venit un camion din China. Toţi se mobilizează să ajute poporul din Ucraina. (...) Nu facem concurs de cine face mai bine. Ne ajutăm între noi, să colaborăm ca să facem lucrurile cât mai bine. Trebuie să înţelegem că trebuie să ne integrăm eforturile împreună cu DSU să avem toate nevoile centralizate şi să putem acţiona corect", a precizat el.

În timpul întâlnirii cu reprezentanţii Uniunii Ucrainenilor din România, aceştia şi-au prezentat experienţa avută la punctul de trecere a frontierei din Isaccea, iar reprezentanţi Casei Regale a României le-au propus participanţilor să facă un ghid care să vină în întâmpinarea persoanelor care doresc să ajute refugiaţii din Ucraina.

De asemenea, în timpul vizitei la filiala tulceană a SNCR, s-au prezentat principalele provocări ale voluntarilor, iar Majestatea Sa Margareta s-a întâlnit cu participantele la cursul de infirmiere organizat de asociaţie.

Vizita membrilor Casei Regale în judeţul Tulcea va continua joi la Isaccea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.