Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj: 'Eu cred într-un rezultat de excepţie la Jocurile Olimpice, suntem o delegaţie frumoasă'

ziuanews.ro
elisabeta lipa

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat, marţi, la întoarcerea lotului României de la Campionatele Europene de la Varese (Italia), că rezultatele îi dau speranţe pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde canotorii români vor produce "surprize".

"Au fost în cantonament de 4 luni şi jumătate în Italia şi vă pot spune că aceşti sportivi sunt eroi pentru că au rezistat atâtea luni în cantonament, şi îi felicit pentru modul cum o s-au comportat şi felul în care s-au comportat la campionatele europene. A fost un campionat european extrem de greu, la care au participat sportivi foarte bine pregătiţi. Marea fericire pentru noi a fost că marea majoritate a echipajelor visează la medalii la Jocurile Olimpice. Medaliile de argint pentru mine valorează la fel de mult ca şi cele de aur şi îi felicit pentru felul în care au concurat. Eu cred într-un rezultat de excepţie la Jocurile Olimpice. România a terminat aceste campionate europene pe locul trei în probele olimpice, suntem o delegaţie frumoasă, puternică, care o să vă facă surprize la Jocurile Olimpice", a declarat Lipă la Complexul Sportiv Naţional Snagov, potrivit agerpres.ro.

Ea a ţinut să-i felicite şi pe componenţii lotului masculin, care au obţinut 2 medalii de argint la europene, precizând că obiectivul FRC nu a fost această întrecere, ci Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Băieţii au dat dovadă de maturitate, s-au bătut de la egal la egal cu campioni olimpici şi mondiali. Eu sunt fost convinsă că nu valoarea v-a lipsit, ci dorinţa de a-i învinge a fost atât de mare încât voi nu v-aţi putut face cursa. Vă rog să analizaţi cursa şi la Tokyo sunt convinsă că lucrurile se vor inversa. Fruntea sus, aşa este în sport. Este momentul potrivit că am pierdut acum şi nu atunci când este momentul. Pentru că obiectivul nostru nu a fost acest campionat european, ci Jocurile Olimpice de la Tokyo pe care le-am aşteptat nu 4 ani, ci 5 ani şi jumătate, şi suntem la atât de puţin. Mai avem trei luni până la startul Jocurilor Olimpice, aveţi încredere în voi, munciţi în continuare aşa cum aţi făcut-o şi cu siguranţă ne vom bucura împreună de rezultatele frumoase după ce vom trece linia de sosire la Tokyo. Acum plecaţi într-o binemeritată vacanţă, aveţi grijă ce faceţi, pe unde vă duceţi şi să vă întoarceţi psihic refăcuţi, pentru că fizic cu siguranţă sunteţi", a completat Lipă.

Referitor la absenţa altor oficiali de la evenimentul organizat la Snagov, Elisabeta Lipă a spus că a încercat să păstreze o oarecare distanţă, având în vedere că sportivii urmează a fi vaccinaţi împotriva COVID-19 în următoarele zile: "Domnul ministru nu a fost invitat la această conferinţă. Suntem doar cei de-ai casei, având în vedere că Gruiu se află într-o zonă roşie, încercăm să stăm cât mai departe unii de ceilalţi. Noi între noi stăm foarte aproape pentru că suntem testaţi, dar în general încercăm să păstrăm distanţa pentru că începând de mâine sportivii noştri trebuie să fie vaccinaţi şi trebuie să fie sănătoşi, aşa cum au fost şi în aceste patru luni şi jumătate. Nu ne permitem acum să stricăm ce a fost frumos în aceste luni".

La Campionatele Europene de la Varese, România a cucerit medalii de aur la dublu vâsle feminin (Nicoleta-Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş) şi opt plus unu feminin (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea), iar medaliile de argint au fost obţinute la dublu rame feminin (Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş), simplu vâsle feminin, categorie uşoară (Gianina-Elena Beleagă), patru rame masculin (Mihăiţă-Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu şi Cosmin Pascari) şi opt plus unu masculin (Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc şi Adrian Munteanu).

România a încheiat pe locul patru în clasamentul general pe medalii (2-4-0), după Marea Britanie (5-4-3), Italia (3-3-2) şi Olanda (2-4-3).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.