Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinta ÎCCJ distruge proiectul de desfiinţare a SIIJ: 'Ceea ce ne propuneţi este schimbarea unei plăcuţe de pe o uşă pe alta'

Inquam Photos / Octav Ganea
corina corbu

Judecătoarea Corina Corbu, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a criticat dur proiectul ministrului Justiţiei, Stelian Ion, de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută, joi, raportul de activitate al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi avizarea proiectului de lege privind desfiinţarea acestei secţii.

Potrivit judecătoare Corbu, proiectul ministrului Justiţiei "nu rezolvă niciuna dintre problemele de fond", având în vedere că "justiţiabilii trebuie să aibă garanţia că justiţia s e face numai în sala de judecată".

Preşedinta ÎCCJ susţine că "soluţia legislativă nu face decât să îînlocuiască un format instituţional cu altul". "Nu putem rămâne în acest cert vicios. Sentimentul meu e că ceea ce ne propuneţi azi e schimbarea unei plăcuţe. O luăm de pe o uşă şi o mutăm pe alta. lucru pe care nu ar trebui să îl facem cu atâta uşurinţă şi nu trebuie să uitam anumite lucruri care s-au întâmplat în trecut", a mai declarat Corbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.