Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinta Parlamentului European se pronunţă pentru continuarea impunerii de sancţiuni dure contra Rusiei

Binda Consulting International
Roberta Metsola

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, s-a pronunţat luni, la Strasbourg, pentru continuarea impunerii de sancţiuni dure împotriva Rusiei ca răspuns la agresiunea militară a acesteia contra Ucrainei, subliniind că Europa va trebui să ia decizii dificile în următoarele ore şi zile.

Invitată în cadrul seminarului 'Ziua Internaţională a Femeii - către o egalitate de gen mai bună: activitatea legislativă a Parlamentului European', Metsola a menţionat că un mesaj de sprijin trebuie trimis de către europeni şi cetăţenilor ruşi care protestează împotriva războiului la Moscova şi în alte oraşe din Rusia şi care sunt bătuţi şi arestaţi pentru simplul fapt că îşi exprimă convingerile.

Preşedinta PE a reluat mesajul transmis şi în deschiderea sesiunii plenare de la Strasbourg, evidenţiind curajul imens al oamenilor din Rusia care au continuat să se ridice şi să protesteze contra invadării Ucrainei de armata rusă, în pofida pedepselor grele cu închisoarea şi a comportamentului brutal al forţelor de ordine. Ea a exprimat solidaritatea Parlamentului European cu cetăţenii ruşi reprimaţi, potrivit Agerpres.ro.

În numele Parlamentului European, Roberta Metsola le-a cerut autorităţilor ruse să permită libertatea de exprimare, să stopeze intimidarea protestatarilor şi să îi pună în libertate imediat pe cei arestaţi nejustificat.

Preşedinta PE a adăugat că la nivel european este nevoie de o schimbare de paradigmă cu privire la implicarea femeilor în luarea deciziilor şi a ţinut să amintească faptul că pandemia de COVID-19 a avut un impact semnificativ la nivel personal şi profesional, inclusiv creşterea gravă a nivelului de violenţă împotriva femeilor, patru din zece femei fiind de părere că pandemia le-a afectat negativ veniturile, aşa cum indică un sondaj Eurobarometru realizat recent la solicitarea legislativului european.

La rândul său, într-o intervenţie online în cadrul seminarului, preşedinta comisiei pentru integrare europeană din Parlamentul ucrainean (Verhovna Rada), Ivana Klympush-Tsintsadze, a atenţionat asupra gravităţii situaţiei din ultimele zile din Ucraina, unde forţele armate ruse atacă şcoli, grădiniţe, spitale şi locuinţe, civilii devenind ţinte pentru invadatorii ruşi.

''Potrivit estimărilor noastre, au fost distruse 200 şcoli, 38 spitale, peste 1.500 de clădiri de locuit'', a spus ea.

''Pe toţi cei care au aceleaşi valori ca noi, pe cei ce respectă statul de drept vrem să îi asigurăm că ucrainenii nu vor renunţa la pământul lor, ei îşi vor proteja şi apăra patria. Noi aşteptăm din partea partenerilor noştri să ne ajute să ne protejăm nu doar pe noi, ci şi pe Europa, valorile noastre comune, comunitatea euroatlantică'', a subliniat Klympush-Tsintsadze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.