Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinte CJ Sibiu: Sunt patru răniţi uşor şi la Bâlea Cascadă şi la Bâlea Lac, din două telecabine

panica

Patru persoane au fost rănite uşor, duminică, în timp ce se aflau în două telecabine, una care urca şi alta care cobora, pe traseul Bâlea Cascadă - Bâlea Lac, a declarat pentru Agerpres, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean. "Sunt răniţi şi jos, la Bâlea Cascadă şi sus, la Bâlea Lac. Ştiu că este vorba de răniţi uşor. Una dintre victime se pare că va fi adusă cu targa de sus, de la Bâlea Lac, de către salvamontişti, până unde îi poate prelua ambulanţa. S-a întâmplat în telecabina care a urcat la Bâlea Lac şi în cea care a coborât la Bâlea Cascadă", a precizat pentru AGERPRES, Daniela Cîmpean.

La răniţii de jos, de la baza Masivului Făgăraş, ambulanţele deja au ajuns. Potrivit autorităţilor, medicii nu au cum să ajungă la peste 2.000 de metri în Munţii Făgăraş, la cei răniţi din telecabina de la Bâlea Lac, decât cu elicopterul sau îi pot trata dacă sunt aduşi de salvamontişti cu targa. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a anunţat că este vorba de patru răniţi uşor, printre care un copil de patru ani, care a suferit o fractură de piramidă nazală, două femei cu dureri la picioare şi spate şi un bărbat cu fractură la picior.

În una dintre telecabine se aflau 15 persoane. Din primele informaţii oficiale, se pare că cele două telecabine nu au putut opri la timp, iar pasagerii s-au lovit de pereţii telecabinelor, când au ajuns la finalul curselor. La locul accidentului s-a deplasat şi şeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

Telecabina de la Bâlea este singurul mijloc de transport care face legătura în această perioadă, pe cablu, pe o distanţă de 3.700 de metri, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, până la peste 2.000 de metri altitudine. Deocamdată Transfăgărăşanul este închis, nefiind deszăpezit. Nu este pentru prima dată când sunt probleme cu telecabina de la Bâlea. În ianuarie 2016 a avut loc cea mai mare operaţiune de evacuare a turiştilor de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, din Munţii Făgăraş, din cauză că telecabina se blocase. Un număr de 70 de turişti, din care 45 de copii au fost transportaţi atunci cu elicopterele de la Bâlea Lac, la Bâlea Cascadă, pentru a putea ajunge acasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.