Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Parlamentului Ungariei cere purificarea Europei: declarația făcută la Harghita care ar putea stârni un nou scandal politic

laszlo kover

Președintele Parlamentului Ungariei cere purificafrea Europei: declarația făcută la Harghita care ar putea stârni un nou scandal politic

László Kövér, președintele Parlamentului Ungariei, a participat duminică la Harghita, în România, la sfințirea mănăstirii pauline din Harghita-Băi, construite cu sprijinul Guvernului maghiar. Oficialul de la Budapesta a vorbit despre credință, războiul din Ucraina, însă a cerut și ca Europa să fie „purificată”, relatează pe larg presa de la Budapesta.

  • Context: Declarația acestuia ar putea provoca un nou scandal politic în Europa, mai ales că anul trecut premierul maghiar, Viktor Orban, a criticat, tot din România, „amestecarea” raselor europene și non-europene, o declarație care a stârnit numeroase controverse până în zilele noastre. „Noi (ungurii) nu suntem o rasă mixtă...și nu vrem să devenim o rasă mixtă”, a spus Orban la vremea respectivă. „Țările unde europenii și non-europenii se amestecă nu mai sunt națiuni”, mai spunea Orban la vremea respectivă.

Abordarea lui F. Nietzsche vs. M. Heidegger

„Întotdeauna, ca și astăzi aici, printre pădurile de pini din Harghita, ne gândim cu har la primul nostru rege, știind că cel mai bine putem să-i arătăm veșnica recunoştinţă dacă, chiar şi în vremurile ce vor urma, rămânem credincioşi credinţei lui, suntem demn de idealul pe care l-a întruchipat și sunt statornici în a-și proteja munca”, a spus László Kövér. El crede că interpretarea istoriei Europei și explorarea viitorului ei constă într-o alegere între două abordări filozofice. Una este ideea lui Friedrich Nietzsche că „Dumnezeu a murit!”, iar cealaltă este cea a lui Martin Heidegger: „Doar un singur Dumnezeu ne poate salva”.

Potrivit politicianului Fidesz, înstrăinarea omului timpului nostru de el însuși, de casa lui și de rădăcinile sale începe prin dorința de a-l înstrăina de Dumnezeu. Prin urmare, principala întrebare în zilele noastre este dacă omul îl ucide sau îl face pe Dumnezeu viu în sine, a punctat el.

„Purificarea” Europei

În discursul său, el a subliniat: „Și Europa trebuie să înceapă cât mai curând pe calea purificării, care poate fi realizată doar prin recunoașterea, mărturisirea și rostirea adevărului. La fel ca individul, Europa însăși își poate atinge libertatea cea mai interioară doar în acest fel”, a spus László Kövér.

În opinia sa, pentru aceasta, Europa trebuie să recunoască și să spună adevărul despre „tragicul război european provocat de forțele din afara continentului, scopurile și consecințele acestuia”, pentru că, dacă nu o va face, vor izbucni noi războaie europene.

El a adăugat că Europa trebuie să spună și adevărul despre „imigrația organizată care vizează ocuparea pământului, distrugerea culturii și distrugerea ordinii sale sociale”, altfel majoritatea europenilor vor fi forțați să devină o minoritate numerică în patria lor.

Ofiicalul maghiar a spus că trebuie să spună și adevărul despre „terorismul identitar care vizează eliminarea modului de viață și a valorilor europene”, altfel poporul și națiunile europene vor fi „deformate din ei înșiși, înstrăinate de ele însele, împinse în comparație și vulnerabilitate”.

„Acesta este singurul mod în care Europa creștină se poate proteja și conserva, este singura modalitate prin care poate rămâne proprietatea poporului european. Dacă nu face acest lucru, Europa și popoarele ei ar putea deveni pradă ucigașilor lui Dumnezeu în secolul următor”, a încheiat László Kövér discursul său.

Recent a criticat cotele de migranți din Europa

Preşedintele parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, a afirmat recent că cotele obligatorii de migranţi propuse pentru fiecare stat din Uniunea Europeană sunt de fapt „gândite să slăbească UE şi să creeze haos”, relatează Agerpres.

La deschiderea unei universităţi de vară la Martovce, în sudul Slovaciei, politicianul ungar a arătat că propunerea a dus la întrebări rămase fără răspuns, cum ar fi cele privind modalităţile de transfer al migranţilor dintr-o ţară în alta, modul în care cei mutaţi ar putea fi obligaţi să rămână în ţara de destinaţie, serviciile care trebuie să li se asigure şi finanţarea acestor servicii.

"Este limpede ca lumina zilei că nu există răspunsuri la aceste întrebări, dar nu-i pasă nimănui; dar atunci trebuie să ne întrebăm care e motivul pentru toate astea?", a susţinut Kover, care a insistat că, "dacă scopul nu este distrugerea UE - ceea ce nu pot exclude -, atunci este cel puţin să slăbească la nesfârşit UE şi să o arunce în haos".

Liderul deputaţilor ungari a mai vorbit în Slovacia şi despre refugiaţii ucraineni, afirmând că sunt peste 10 milioane, din care 70% nu vor dori să se întoarcă în ţara lor. După părerea lui Kover, "o mare parte din aceşti oameni, spre deosebire de migranţii din Africa sau din ţările arabe, sunt calificaţi şi vor găsi locuri de muncă; aceşti oameni vor constitui o valoare demografică pentru o societate îmbătrânită, fără copii, egoistă şi canibală".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.