Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Academiei Naţionale britanice de Ştiinţă: 'Nepurtarea măştilor în public ar trebui considerată inacceptabilă social'

The Guardian
coronavirus masca

Preşedintele Academiei Naţionale britanice de Ştiinţă, Royal Society, a declarat că refuzul purtării măştii în public ar trebui considerat inacceptabil din punct de vedere social, la fel ca şofatul după consumul de alcool sau nepurtarea centurii de siguranţă.

Corespondentul BBC transmite că profesorul Venkatraman Ramakrishnan a afirmat că acestea ar trebui purtate în toate locurile aglomerate din interior, nu doar în mijloacele de transport public sau în spitale, potrivit romania-actualitati.ro.

Citește și: Atac devastator la adresa lui Kovesi: ‘Vorbește în română la Euronews. La Codruța Kovesi, până și vestitele șosete au rămas la fel’

El a insistat că există în prezent mai multe dovezi ale faptului că măştile ajută combaterea transmiterii coronavirusului.

"Dovezile au fost contradictorii. La început nu ştiam despre transmiterea de la persoane asimptomatice, multe dintre studiile în privinţa măstilor nu fuseseră aprofundate. Acum avem studii efectuate pe animale, folosind coronavirusul şi ştim că există dovezi că masca îl protejează şi pe cel care o poartă, chiar dacă nu la fel de mult şi că aceasta împiedică infectarea altor persoane", a declarat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.