Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele ALDE Giurgiu: 'Asistăm în aceste zile la o mascaradă produsă de preşedintele Iohannis, un simulacru de consultări'

Inquam Photos / Octav Ganea
Toma Petcu

Preşedintele Organizaţiei judeţene a ALDE, Toma Petcu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în aceste zile asistăm la o "mascaradă" produsă de preşedintele Klaus Iohannis şi la un "simulacru" de consultări, la care ALDE nu participă pentru că nu are ce să discute, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Liviu Dragnea atacă 'maimuțoii și măscăricii' din UE: Ni s-a spus să facem cu mâna la conducta cu petrol, că așa trebuie să fie integrarea .

"Asistăm în aceste zile la o mascaradă produsă de preşedintele Iohannis, un simulacru de consultări, pe lângă faptul că cei cu care se consultă dumnealui nu contează. Să faci o consultare şi să declanşezi un referendum pentru a stabili că guvernul nu mai are voie să emită ordonanţe este cel mai penibil lucru pe care l-am auzit vreodată. Şi când era Ludovic Orban ministru s-au dat ordonanţe. Mă surprinde poziţia colegilor din UDMR, cu care avem o colaborare foarte bună în Parlament, care s-au gândit să interzică total aceste ordonanţe. Cred că şi pe vremea când era ministru al culturii Kelemen Hunor acesta a emis o serie de ordonanţe, unele cu caracter foarte important. Noi, cei de la ALDE, am decis să nu participăm la aceste consultări pentru că nu avem despre ce să discutăm', a afirmat Toma Petcu.

În opinia sa, 'nu este un subiect acela ca guvernul să nu mai emită ordonanţe', pentru că 'ordonanţe se emit şi în ţările cu descentralizare mai largă, în cele cu guverne federale, cum este cazul Germaniei'. Petcu consideră că toate măsurile bune care au fost luate de Guvern au fost acoperite de 'zgomotul că se dau ordonanţe' şi acest mod de a face politică va ajunge într-un moment în care 'va fi oprit de cetăţean'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.