Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele ales al Columbiei şi preşedintele Venezuelei au discutat probleme legate de graniţă

Agerpres - Reuters
Nicolas Maduro

Preşedintele ales al Columbiei Gustavo Petro, care a câştigat duminică alegerile prezidenţiale, şi preşedintele venezuelean Nicolas Maduro au discutat despre restabilirea de relaţii normale la graniţa dintre cele două ţări, au declarat miercuri ambii lideri, relatează Reuters preluat de agepres.

Relaţiile dintre Columbia şi ţara vecină au fost tensionate în timpul mandatului de patru ani al preşedintelui columbian în exerciţiu Ivan Duque, care acuză guvernul lui Maduro de adăpostire a infractorilor, ceea ce conducerea socialistă de la Caracas neagă.

Graniţa a fost parţial închisă în ultimii ani şi este în prezent în mare parte deschisă doar pentru traficul pietonal, în contextul unor tensiuni bilaterale şi cel legat de Covid.


''Am discutat despre disponibilitatea de a restabili normalitatea la graniţe'', a spus Maduro într-un mesaj pe Twitter, la câteva ore după ce Gustavo Petro a anunţat într-un mesaj acelaşi lucru.

Restabilirea relaţiilor cu Venezuela a fost una dintre propunerile cheie de politică externă în timpul campaniei prezidenţiale a preşedintelui ales al Columbiei.

Gustavo Petro, în vârstă de 62 de ani, a devenit duminică primul preşedinte de stânga din istoria Columbiei, cu 50,44% din voturi. Adversarul său, omul de afaceri Rodolfo Hernandez, şi-a recunoscut imediat înfrângerea, deschizând calea unei alternanţe paşnice în această ţară guvernată de peste 200 de ani de aceleaşi elite conservatoare şi liberale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.