Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Algeriei a fost spitalizat după ce au fost descoperite cazuri suspecte de COVID-19 în anturajul său

www.operationworld.org
algeria

Preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune, care s-a autoizolat sâmbătă după ce în anturajul său fost descoperite cazuri suspecte de COVID-19, a fost internat într-un spital militar din Alger, dar "starea sa de sănătate nu inspiră nicio îngrijorare", a anunţat marţi preşedinţia, relatează AFP.

Această spitalizare survine cu cinci zile înainte de un referendum privind revizuirea Constituţiei prezentat de preşedintele Tebboune pentru a pune bazele unei "noi Algerii", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Document făcut public de Gheorghe Piperea! Ecaterina Andronescu și Șerban Nicolae l-au denunțat pe Nicușor Dan la DNA

Abdelmadjid Tebboune, în vârstă de 74 de ani, ar fi trebuit să inaugureze miercuri seară sala de rugăciuni a marii moschei din Alger, a treia cea mai mare din lume, în ajunul sărbătorii Mawlid, care marchează naşterea profetului Mahomed.

"La recomandarea medicilor, preşedintele Abdelmajid Tebboune s-a internat într-o unitate de îngrijiri specializate a spitalului central al armatei Ain Naadja din Alger", precizează un scurt comunicat al preşedinţiei.

"Starea sa de sănătate este stabilă şi nu inspiră nicio îngrijorare", dă asigurări comunicatul, fără a preciza nici când, nici de ce a fost spitalizat şeful statului.

"Preşedintele republicii îşi continuă activităţile sale cotidiene din locul său de spitalizare", adaugă preşedinţia.

Citește și: Colegul lui Dan Bittman, reacție dură: Vă spun că am un IQ peste medie. Mie îmi pute ceva și cred că multora la fel

Sâmbătă, aceasta a anunţat că Tebboune s-a plasat "voluntar" la izolare pentru cinci zile, după posibila contaminare cu noul coronavirus a mai multor înalţi reprezentanţi ai preşedinţiei şi guvernului.

Algeria, ale cărei frontiere rămân închise, se confruntă cu o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19 de două săptămâni.

Aproape 57.000 de cazuri au fost înregistrate în această ţară de 44 de milioane de locuitori de la semnalarea primului caz pe 25 februarie, din care peste 1.930 de decese şi aproape 40.000 de vindecări.

Prim-ministrul algerian Abdelaziz Djerad a acuzat duminică seară "relaxarea" populaţiei în respectarea măsurilor de prevenire împotriva pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.