Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său mexican Andres Manuel Lopez Obrador au vorbit despre problema migraţiei

Reuters
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său mexican Andres Manuel Lopez Obrador au avut miercuri o convorbire telefonică privind problema migraţiei, relatează Reuters, informează Agerpres.

Cei doi lideri au discutat posibilitatea creării unui program comun pentru dezvoltare şi creare de locuri de muncă în America Centrală şi Mexic.

Mii de migranţi trăiesc în adăposturi aglomerate şi în tabere în Tijuana, după ce au venit din America Centrală pentru a scăpa de sărăcie şi violenţă. Ei sunt nevoiţi să aştepte săptămâni sau luni pentru a cere azil la graniţa cu SUA.

Imigraţia ilegală a fost o temă centrală a candidaturii lui Trump care a a invocat în mod repetat această problemă înainte de alegerile din 6 noiembrie şi a desfăşurat aproximativ 5.800 de soldaţi americani la graniţă.

Citește și: Omul lui Trump în Europa avertizează România: 'Este o sarcină ambiţioasă şi plină de provocări'

Trump şi-a reiterat promisiunea de campanie de a construi un zid de-a lungul frontierei dintre SUA şi Mexic, chiar şi după ce Mexicul a respins în mod repetat cererea sa de a plăti acest proiect în valoare de miliarde de dolari

Lopez Obrador s-a angajat să descurajeze migraţia prin dezvoltare economică şi şi-a exprimat dorinţa ca Statele Unite să contribuie la un plan axat pe dezvoltarea zonei de sud mai săracă a Mexicului şi pe America Centrală.

La scurt timp după ce Lopez Obrador a preluat mandatul la 1 decembrie, secretarul de stat Mike Pompeo s-a întâlnit cu ministrul de externe mexican Marcelo Ebrard pentru a discuta probleme legate de frontieră.

Pentagonul a aprobat marţea trecută menţinerea mai multor mii de soldaţi americani de-a lungul graniţei de sud-vest a SUA cel puţin până la finalul lui ianuarie, extinzând o misiune controversată pentru a asista poliţia de frontieră care se confruntă cu o creştere a afluxului de migranţi, notează dpa. Secretarul apărării James Mattis a semnat ordinul pentru continuarea misiunii până la 31 ianuarie, potrivit unui comunicat al Pentagonului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.