Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele american Joe Biden asigură că retragerea trupelor SUA din Afganistan nu se va încheia mai repede decât era prevăzut

smartradio.ro
joe biden

Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări vineri că retragerea trupelor SUA din Afganistan nu se va încheia mai repede decât era prevăzut, ca răspuns la o întrebare în legătură cu probabilitatea unei finalizări a procesului zilele următoare, relatează AFP.

"Suntem exact pe traiectoria planificată", a afirmat el în timpul unei conferinţe de presă, în momentul în care talibanii continuă să câştige teren în Afganistan, scrie Agerpres.ro.

Statele Unite au anunţat că ultimele lor trupe vor părăsi Afganistanul până pe 11 septembrie.

Întrebările s-au înmulţit însă recent cu privire la accelerarea calendarului, după ce trupele americane şi NATO au părăsit baza aeriană Bagram, de lângă Kabul.

Armata SUA şi-a coordonat războiul aerian şi sprijinul logistic pentru misiunea sa din Afganistan de la baza aeriană Bagram, iar retragerea simbolizează sfârşitul implicării militare a Statelor Unite în această ţară.

Joe Biden a estimat că guvernul afgan ar trebui de acum să fie "capabil singur" să asigure securitatea capitalei Kabul, situată la aproximativ 50-60 km de aeroport.

Conform informaţiilor apărute în presă, americanii ar urma totuşi să menţină o prezenţă de aproape 600 de soldaţi la Kabul, pentru a-şi proteja ambasada.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.