Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele ANPC vorbește despre CAPCANELE comerțului online: 'Este necesară o supervizare atentă'

laptopuriieftine.org
cumparaturi online

Comerţul online necesită o supervizare atentă deoarece orice produs alimentar vândut la distanţă trebuie să îndeplinească aceleaşi cerinţe legale ca produsele vândute în magazine, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Claudiu Dolot.

"Comerţul online a luat o mare amploare în ţara noastră. În timp ce în trecut comerţul electronic pentru multe grupuri de consumatori era centrat pe bunuri de înaltă tehnologie, jucării sau cărţi, acum implică din ce în ce mai multe bunuri a căror disponibilitate este esenţială pentru o mare parte a populaţiei, inclusiv alimente, medicamente şi alte produse de strictă necesitate", a declarat Claudiu Dolot, la Conferinţa Meat & Milk "Sectoarele de carne şi lapte ale României, la startul unei noi istorii", conform unui comunicat al ANPC.

Pe lângă acestea, preşedintele ANPC a subliniat şi necesitatea alinierii instituţiilor la această evoluţie din zona online, deoarece este vorba despre o tendinţă a viitorului.

"Este necesară o supervizare atentă a comerţului online, deoarece orice produs alimentar vândut la distanţă trebuie să îndeplinească aceleaşi cerinţe legale ca produsele vândute în magazine, să conţină informaţiile obligatorii relevante, care trebuie să fie disponibile înainte de încheierea tranzacţiei produsului pe canale online", a explicat Claudiu Dolot.

Preşedintele ANPC, Claudiu Dolot, împreună cu Paul Anghel, director general al Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană din cadrul ANPC, au participat la Conferinţa Meat & Milk "Sectoarele de carne şi lapte ale Romaniei, la startul unei noi istorii".

Evenimentul din acest an a abordat, în principal, criza sanitară şi vulnerabilităţile industriei alimentare din România, contextul pandemic favorizând schimbări majore pe piaţă, care cu siguranţă vor influenţa viitorul sectoarelor de carne şi lapte ale României.

Potrivit comunicatului, acest eveniment a reunit, ca de fiecare dată, elita sectoarelor de carne şi lapte, precum şi din domeniile conexe.

În comunicat se menţionează că, în luna aprilie, la iniţiativa preşedintelui ANPC, s-a dat startul campaniei "Caravana de Prevenţie şi Consiliere".

ANPC precizează că îşi doreşte ca prin Caravanele de Prevenţie şi Consiliere să reuşească o apropiere de operatorii economici, astfel încât relaţia cu aceştia să nu fie una bazată pe sancţiuni.

"Dorim să punem accentul pe prevenţie şi consiliere a operatorilor economici, precum şi creşterea gradului de satisfacţie a consumatorului, prin aplicarea strategiilor coerente de informare şi de educare, dar şi realizarea unor ghiduri de bune practici", a subliniat Claudiu Dolot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.