Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Asociației Școlilor Particulare, după acţiunile în instanţă: 'Nu o să dau înapoi, susțin deschiderea școlilor'

Primaria Sectorului 4
scoala

Asociația Școlilor Particulare a cerut în instanță redeschiderea instituțiilor de învățământ ale căror cursuri au fost suspendate de Comitetele județene pentru Situații de Urgență. Christian Comşa, preşedinte asociaţiei, îşi susţine poziţia, chiar dacă a avut parte şi de atacuri pe această temă. Comşa argumentează că toate organizațiile internaționale de specialitate şi reprezentanții statelor europene consideră spațiul școlar ca fiind cel mai sigur loc pentru copii, după propria locuință.

"Primesc tot felul de mesaje în privat de la persoane care îmi reproșează, mai mult sau mai puțin diplomat, faptul că susțin redeschiderea școlilor în această perioadă dificilă din punct de vedere epidemiologic.

Sunt în școală de 33 de ani, în calitate de elev, profesor și coordonator al unei unități de învățământ. Susțin respectarea tuturor măsurilor recomandate de autorități, îmi doresc să rămânem sănătoși, să nu avem de suferit de pe urma acestei situații neplăcute, însă, calitatea pe care o am mă obligă să susțin redeschiderea școlilor.

Cred că este firesc ca toți cei care lucrează în sistemul de învățământ să susțină acest lucru. Este datoria noastră, așa cum este datoria unui medic să lupte pentru sistemul sanitar, așa cum este datoria unui actor să lupte pentru domeniul artistic, așa cum este datoria unui judecător să lupte pentru sistemul judiciar samd.

Nu o să dau înapoi, susțin deschiderea școlilor pentru că toate organizațiile internaționale de specialitate, pentru că reprezentanții statelor europene consideră spațiul școlar ca fiind în acest moment cel mai sigur loc pentru copii, evident după propria locuință.

Autoritățile au obligația să asculte toate părțile interesate indiferent de domeniul și de grupul din care fac parte, să cântărească informațiile primite și să adopte o decizie. Este de asemenea dreptul fiecăruia să conteste decizia adoptată. Este datoria celui care ocupă funcția publică să își asume, fără supărare, că nu poate să împace pe toată lumea, că vor fi persoane care vor contesta deciziile adoptate.

Voi continua să susțin deschiderea școlilor pentru că lucrez în domeniul educațional, pentru că este datoria mea să fac acest lucru, pentru că elevii au nevoie să revină în spațiul școlar", scrie preşedintele Asociaţiei Şcoilor Particulare, pe pagina sa de Facebook.

Asociația Școlilor Particulare solicită autorităților centrale și locale să anuleze decizia de a suspenda cursurile școlare în toate unitățile de învățământ de stat și particulare de pe raza unităților administrativ teritoriale unde a fost depășită incidența de infectare cu COVID-19 peste 3 cazuri la mia de locuitori. În acest sens membrii ASP au decis în ultima adunare generală la care au participat reprezentanții a peste 250 unități școlare particulare din toată țara să solicite în instanță anularea prevederilor hotărârilor emise de comitetele județene/municipale pentru situații de urgență prin care se suspendă cursurile în unitățile de învățământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.