Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Asociației Școlilor Particulare, după decizia CAB: 'Dreptul la educație al copiilor nu este jucăria noastră'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Christian Comșa, președintele Asociației Școlilor Particulare, a comentat, pentru Educație Privată, decizia Curții de Apel București, care a anulat hotărârile CNSU și ordinele de miniștri prin care școlile au fost închise la nivel național.

ASP este parte în procesul respectiv și se numără printre cei care au solicitat anularea actelor normative. Decizia CAB nu este definitivă.

Ce spune Christian Comșa: "Decizia Curții de Apel din Municipiul București este importantă pentru noi fiindcă arată în primul rând că dreptul la educație drept garantat de Constituție nu poate să fie îngrădit, școlile nu pot să fie închise fără că statul să ofere alternative solide de învățate pentru toți copiii.

Anularea tuturor ordinelor de ministru, anularea tuturor deciziilor emise de comitetele naționale/județene pentru situații de urgență în anul 2020 trebuie să reprezinte un semnal pentru autorități, nu pot fi închise școlile, nu poate să fie îngrădit dreptul la educație fără analize epidemiologice consistente în unitățile școlare.

Apar în ultima perioadă în spațiul public informații despre creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri după redeschiderea școlilor. Sper că această sentință, venită după sentința definitivă de la Curtea de Apel Iași să ne arate tuturor că dreptul la educație al copiilor nu este jucăria noastră, a adulților. Educația copiilor ne asigură că în viitor într-o situație similară copiii noștri o să reușească să facă anchete epidemiologice, să testeze corespunzător, să izoleze, să protejeze copiii să pună drepturile acestora deasupra oricărui alt drept".

Curtea de Apel București (CAB) a anulat, joi, toate hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și ordinele ministerelor Educației și Sănătății prin care se suspendau, la nivel național, activitățile care presupuneau prezența fizică în unitățile de învățământ și continuarea acestora online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.