Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară: 'Avem o lume financiară de maximă complexitate. Este nevoie dezvoltăm educaţia financiară'

ASF
Leonardo Badea EduFin

Trăim într-o lume complexă şi pentru a putea să ne atingem obiectivele ca societate, ca ţară, ca autoritate, este nevoie să înţelegem şi să dezvoltăm educaţia financiară, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Leonardo Badea, potrivit agerpres.ro.

"Trăim într-o lume complexă şi complexitatea lumii în care trăim se manifestă cu precădere şi în acest domeniu. Avem o lume financiară, ca să spun aşa, de maximă complexitate şi pentru a putea să ne atingem obiectivele ca societate, ca ţară, ca autoritate, este nevoie să înţelegem şi să dezvoltăm educaţia financiară", a spus Leonardo Badea, la cea de-a treia ediţie a Galei EduFin.

Citește și: Lovitură pentru clienții Orange! Ce se întâmplă cu rețeaua

El a afirmat că Autoritatea doreşte să încurajeze excelenţa, iar pentru aceasta a realizat o serie de proiecte de educaţie financiară.

"Ne dorim ca în tot ceea ce facem să încurajăm excelenţa. Am spus-o şi o repet. Excelenţa în domeniul pregătirii, excelenţa în domeniul financiar este un lucru care nu apare în mod întâmplător. Excelenţa se realizează făcând acelaşi lucru foarte bine, şi mai bine, în mod repetat. Astfel că noi ne-am propus ca în mod transparent să identificăm mici exemple ale excelenţei. Şi să le recunoaştem, să le aducem în faţa dumneavoastră, să încurajăm tinerii care de altfel sunt reperele noastre pentru ceea ce vrem să facem în societatea de mâine şi sunt convins că prin tot ceea ce autoritatea a făcut, prin ceea ce au făcut colegii mei care au făcut caravane, s-au deplasat prin ţară, s-au deplasat la licee, au făcut broşuri de prezentare pentru preşcolari. La un moment dat eram atent ce acorduri de cooperare semnez, fiindcă mă gândeam cum putem face educaţie financiară cu preşcolarii. Colegii mi-au demonstrat că se poate", a declarat Leonardo Badea.

Citește și: Concursul muzical internaţional Eurovision 2019 ar putea fi anulat! Care este cauza

În cadrul galei au fost acordate 14 premii. Astfel, Bursa de Valori Bucureşti a primit premiul "Campania de educaţie financiară a anului" pentru Campania Made in Romania. Premiul "Lectorul anului" a fost acordat domnului Constantin Dinu. Premiul "Organizaţia cu cea mai mare implicare în acţiunile de educaţie financiară" a fost acordat Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare iar cel pentru dezvoltarea educaţiei financiare în media XPrimm pentru emisiunea "Ora de risc" dedicată noţiunilor de piaţă financiară. Premiul special pentru rezultate deosebite la discipline cu impact asupra cunoştinţelor financiare a fost acordat elevei Daria Radu, nominalizată de ISMB dintre olimpici sau alte merite deosebite la învăţătură. Premiul special pentru un centru universitar implicat în educaţia financiară a fost atribuit ASE Bucureşti pentru cel mai mare număr de activităţi şi programe realizate în domeniul educaţiei financiare împreună cu ASF.

Premiul special pentru o unitate de învăţământ pre-universitar implicat în educaţia financiară a fost acordat Colegiului Economic Virgil Madgearu din Bucureşti pentru numărul mare de elevi participanţi la programele de educaţie financiară şi numărul mare de activităţi realizate în acest domeniu.

Citește și: Lovitură pentru Tudor Chirilă! Cum s-a ales artistul cu dosar penal

De asemenea, au fost date premii speciale TVR pentru implicarea sa în susţinerea educaţiei financiare; UAIC Iaşi pentru implicarea sa în susţinerea educaţiei financiare la nivel naţional şi internaţional; Universitatea de Vest Timişoara pentru implicarea şi susţinerea programelor ASF de educaţie financiară; OTP Asset Management pentru susţinerea educaţiei financiare prin organizarea de acţiuni şi programe specifice; BCR pentru realizarea celei mai mari ore de educaţie financiară din lume în data de 31 octombrie 2018; Allianz-Ţiriac pentru dezvoltarea programului de educaţie financiară dedicat copiilor instituţionalizaţi, ajutând astfel la creşterea nivelului de incluziune financiară în România; UNSAR (Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare) pentru activitatea intensă şi numărul mare de acţiuni şi programe dedicate educaţiei financiare în anul 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.