Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Preşedintele Azerbaidjanului şi premierul Armeniei explică de ce vor să se războiască: Miza conflictului dintre azeri și armeni

nagorno

Preşedintele Azerbaidjanului şi premierul Armeniei au prezentat poziţia ţărilor lor cu privire la Nagorno-Karabah după ciocnirile izbucnite duminică dimineaţă în regiunea disputată, în declaraţii consemnate de agenţia DPA.

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat că ţara sa doreşte o rezolvare completă în ceea ce priveşte Nagorno-Karabah, scrie agerpres.ro.

Citește și: Video Nicușor Dan, împins în corzi: Să știți că nu toți bărbații fac femeile panarame

"Problema Nagorno-Karabah este sarcina noastră naţională. (...) Rezolvarea este misiunea noastră istorică'', a spus Aliyev, potrivit agenţiei azere turan.az.

Oamenii ar trebui să fie mulţumiţi de restaurarea integrităţii teritoriale a Azerbaidjanului, a spus preşedintele azer. Mai devreme, el a anunţat începerea unei operaţiuni militare în zona disputată controlată de Armenia vecină.

Citește și: Breaking news pe București, de la Cozmin Gușă: ‘Le-am aflat pe surse’

"Am spus de mai multe ori că nu avem nevoie de o soluţie imperfectă la această problemă, la acest conflict''. "Nu vom permite niciodată înfiinţarea unui al doilea aşa-numit stat armean pe pământ azer'', a punctat liderul de la Baku.

La rândul său, prim-ministrul Armeniei, Nikol Pashinyan, a declarat că ţara sa priveşte izbucnirea violenţelor cu Azerbaidjanul în Nagorno-Karabah ca pe declaraţie de război.

Citește și: Video S-au dat pumni în secția de votare! Candidatul PNL-ului i-a spart buza unui PSD-ist

"Regimul autoritar al lui Aliyev şi-a reluat ostilităţile. A declarat război poporului armean'', a spus Pashinyan într-un clip postat pe Facebook.

"Suntem pregătiţi pentru acest război", a adăugat premierul armean, acuzând Azerbaidjanul că a atacat Nagorno-Karabah cu echipament militar greu.

Citește și: Video Nicușor Dan, împins în corzi: Să știți că nu toți bărbații fac femeile panarame

Şeful guvernului de la Erevan a cerut, de asemenea, comunităţii internaţionale să facă tot ce este posibil pentru a preveni intervenţiile din Turcia, care şi-a reînnoit sprijinul pentru Azerbaidjan, ţară predominant musulmană.

Cele două ţări foste sovietice se acuză reciproc de declanşarea violenţelor şi au instituit legea marţială.

Citește și: Breaking news pe București, de la Cozmin Gușă: ‘Le-am aflat pe surse’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.