Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele BCE, Christine Lagarde, cere acţiuni fiscale pentru combaterea 'șocului major' cu care se confruntă economia globală

Christine Lagarde

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a cerut joi guvernelor să prezinte un plan coordonat de acţiune pentru a combate ceea ce ea a numit "un şoc major" asupra economiei globale, transmit DPA şi Reuters.

Riscul unei recesiuni depinde "de soliditatea şi abordarea colectivă a tuturor jucătorilor". Lumea poate face faţă crizei "doar dacă ne strângem împreună", a atras atenţia oficialul BCE, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Firea ia măsuri urgente: Am fost pentru, din prima zi, și în favoarea unei măsuri care să protejeze populația, deși am fost certată .

Criza a forţat BCE să amâne revizuirea operaţiunilor sale de politică monetară, a explicat Lagarde, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a lansat un pachet de măsuri de stimulare pentru a ajuta economia zonei euro să facă faţă şocului provocat de epidemia de coronavirus (COVID-19), relaxând şi mai mult politica sa monetară deja ultra-relaxată, majorând programul de achiziţii de active cu încă 120 de miliarde de euro şi oferind credite de urgenţă pentru bănci, menţinând în acelaşi timp ratele dobânzilor nemodificate.

"Răspândirea epidemiei a reprezentat un şoc major la adresa perspectivelor de creştere ale zonei euro şi ale economiei globale şi a accentuat turbulenţele de pe pieţe. Chiar dacă în ultimă instanţă efectul va fi temporar, asupra activităţii economiei repercursiunile vor fi semnificative", a declarat oficialul BCE.

Citește și: Rareș Bogdan se rupe! Ieșire-fulger: ‘Inadmisibil’

"Guvernele şi alte instituţii sunt chemate să adopte acţiuni ţintite şi rapide pentru a rezolva dificultăţile din sistemele publice de sănătate privind ţinerea sub control a extinderii epidemiei şi atenuarea impactului economic. În special, sunt necesare măsuri de politică fiscală coordonate şi ambiţioase, pentru a sprijini companiile şi angajaţii care se confruntă cu riscuri", a adăugat Lagarde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.