Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele belarus Lukaşenko se află duminică şi luni în China pentru a se întâlni cu Xi Jinping

aljazeera.com
lukasenko

Preşedintele Belarusului Alexandr Lukaşenko, un aliat fidel al Moscovei, va vizita China duminică şi luni pentru a se întâlni cu omologul său Xi Jinping, a anunţat preşedinţia belarusă, scrie AFP, potrivit news.ro.

Luni, el va purta discuţii cu Xi Jinping, având pe agendă chestiuni legate de "comerţ, economie, investiţii şi cooperare internaţională", a precizat partea belarusă într-un comunicat, fără a preciza dacă Lukaşenko a ajuns deja la Beijing.

Alexandr Lukaşenko a vizitat deja capitala chineză între sfârşitul lui februarie şi începutul lui martie, o vizită care a fost atent analizată în contextul ofensivei ruseşti din Ucraina.

Deocamdată, preşedinţia belarusă nu a menţionat acest lucru ca fiind unul dintre subiectele care urmează să fie discutate în timpul vizitei.

China, un partener apropiat al Moscovei, nu a condamnat niciodată public Rusia, în ciuda apelurilor Occidentului de a face acest lucru.

Belarus are graniţă comună cu Ucraina şi Rusia, ţări de care este foarte dependentă din punct de vedere financiar şi politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.