Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Bouteflika a revenit la Alger; continuă manifestaţiile împotriva sa, inclusiv în Franţa

DIA-Algérie
Abdelaziz Bouteflika

Preşedintele Algeriei, Abdelaziz Bouteflika, a revenit duminică după-amiază la Alger, după două săptămâni de spitalizare la Geneva, în timp ce continuă manifestaţiile împotriva candidaturii sale pentru un nou mandat prezidenţial, un protest la care au participat circa 10.000 de persoane desfăşurându-se şi în capitala Franţei, Paris, transmite AFP preluat de agerpres.

Vezi și: VIDEO - Președintele Ucrainei, la un pas să fie lichidat? Convoiul lui Poroşenko a fost atacat de ultranaţionaliști mascați

Preşedinţia de la Alger a confirmat revenirea lui Bouteflika în ţară, fără să ofere alte detalii, după ce avionul său prezidenţial a fost văzut decolând mai devreme de pe aeroportul din Geneva.

Mii de persoane, în special liceeni şi studenţi, au participat în aceeaşi zi la noi proteste împotriva candidaturii sale la scrutinul din 18 aprilie, desfăşurându-se parţial şi o grevă generală în întreaga ţară tot duminică, prima zi lucrătoare din săptămână în Algeria.

Şi la Paris circa 10.000 de persoane au luat parte la un protest împotriva preşedintelui Bouteflika, manifestaţii având loc şi în alte oraşe ale Franţei, printre care Marsilia şi Bordeaux.

El a condus Algeria timp de 20 de ani, dar în ultimii ani apariţiile sale publice au fost foarte rare după ce în 2013 a suferit un accident vascular cerebral.

Preşedintele, în vârstă de 82 de ani, s-a aflat timp de două săptămâni într-un spital din Geneva pentru ''examene medicale periodice'', conform preşedinţiei de la Alger. El a transmis de acolo un mesaj în care a îndemnat la ''vigilenţă'' împotriva unei posibile ''infiltrări'', ''din interior sau exterior'', în actuala mişcare de contestare. Deşi a promis că, dacă va fi reales, nu-şi va duce mandatul până la capăt şi că va începe un proces de reforme, aceasta nu a temperat protestele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.