Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele brazilian Bolsonaro consideră că Che Guevara este o inspiraţie pentru drogaţi şi pentru scursurile de stânga

AFP
Jair Bolsonaro

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a declarat vineri că moştenirea lui Ernesto 'Che' Guevara "îi inspiră doar pe paria, pe drogaţi şi pe scursurile de stânga", transmite EFE, care precizează că liderul pe care îl califică de extremă dreaptă a făcut aceste declaraţii cu prilejul comemorării morţii luptătorului de gherilă argentinian, simbol al revoluţiei cubaneze, potrivit Agerpres.

"9 octombrie. Murea în Bolivia criminalul comunist Che Guevara, a cărui moştenire îi inspiră doar pe paria, pe drogaţi şi pe scursurile de stânga", a comentat şeful statului brazilian într-un mesaj publicat pe social media.

Citește și: DOSAR La o lună de la scoaterea din țară Mario Iorgulescu era 'total independent de ajutor extern' - A plecat la PSIHIATRIE `julit` în cot și genunchi

Bolsonaro şi-a însoţit comentariul cu o fotografie făcută în momentul în care celebrul revoluţionar era reţinut în Bolivia, unde comanda o expediţie de gherilă şi care a fost executat la 9 octombrie 1967 de militari bolivieni.

În opinia lui Bolsonaro, moartea lui Che Guevara a făcut ca "în America Latină comunismul să piardă din forţă", însă a avertizat că această ideologie a revenit ulterior prin intermediul Forumului de la Sao Paulo. Forumul de la Sao Paolo este o platformă ce reuneşte partidele de stânga din America Latină şi este în mod constant ţinta criticilor preşedintelui Bolsonaro, care acuză gruparea de multe dintre problemele cu care se confruntă Brazilia şi restul ţărilor din regiune.

Citește și: DOSAR Mario, fiul fugar al fostului șef LPF, a fost rugat insistent de cunoscuți să nu se suie la volan cu aproape doi la mie alcool și cocaină în sânge

Bolsonaro este un anticomunist declarat şi nostalgic al dictaturilor militare de dreapta, inclusiv a celei care a guvernat Brazilia între anii 1964-1985, comentează EFE.

În 2019, în primul său an de mandat, preşedintele brazilian l-a calificat drept "erou naţional" pe defunctul colonel Carlos Alberto Brilhante Ustra, care a fost şeful filialei din Sao Paolo a unui corp al armatei acuzat că a torturat până la moarte mai mulţi deţinuţi politici în timpul dictaturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.