Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a fost testat pentru a se stabili dacă este purtător al coronavirusului

Jair Bolsonaro

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a fost testat pentru a se stabili dacă este purtător al coronavirusului, a anunţat unul dintre fiii săi, deputatul Eduardo Bolsonaro, relatează AFP.

”Preşedintele Jair Bolsonaro a făcut testul coronavirusului şi aşteptăm rezultatul”, a scris joi, pe Twitter, fiul şefului statului. ”Însă nu există vreun simptom al bolii”, a adăugat el.

Palatul prezidenţial a anunţat anterior că Fabio Wajngarten, şeful serviciului de presă al lui Jair Bolsonaro - care l-a însoţit pe preşedinte în Statele Unite săptămâna trecută şi care s-a aflat în prezenţa preşedintelui american Donald Trump - este purtător al coronavirusului.

Contactat de AFP, palatul prezidenţial nu a vrut să spună dacă Jair Bolsonaro a fost testat în vederea depistării coronavirusului.

Preşedintele brazilian şi-a anulat joi o vizită şi nu avea nimic oficial în program.

Vezi și: Veștile PROASTE se țin LANȚ: Alexandru Rafila anunță că numărul de infectări cu coronavirus va CREȘTE

Eduardo Bolsonaro a făcut, de asemenea, parte din delegaţia prezidenţială braziliană în Statele Unite, alături de ministrul de Externe Ernesto Araujo, ale cărui servicii au anunţat joi că urmează să se întoarcă de la Washington mai devreme decât era programat, pentru a fi testat în Brazilia.

Brazilia, o ţară imensă cu 210 milioane de locuitori, a înregistrat doar 60 de contaminări şi niciun deces până în prezent din cauza noului coronavirus, care a ucis aproape 5.000 de oameni în lume şi despre a cărui gravitate Bolsonaro a apreciat că este ”supraestimată”.

Pe de altă parte, Casa Albă a anunţat joi că nimic nu justifică ”în acest stadiu” restarea cu privire la coronavirus a preşedintelui Donald Trump, care s-a aflat lângă consilierul lui Bolsonaro care poartă virusul.

”Preşedintele (Donald Trump) şi vicepreşedintele (Mike Pence) practic nu au avut nicio interacţiune cu consilierul care a fost testat pozitiv şi nu au nevoie să fie testaţi în acest stadiu”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Executivului american, Stephanie Grisham.

Fabio Wajngarten, şeful serviciului de presă al lui Jair Bolsonaro, a fost prezent la o întâlnire a celor doi lideri sâmbătă, la Mar-a-Lago, în Florida. El a postat pe Instagram o fotografie în care apare în stânga preşedintelui american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.