Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele brazilian Lula da Silva anunță orașul care va găzdui conferința COP30

efe.com
lula da silva

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a anunţat vineri că ONU a ales oraşul Belem din Amazon pentru a găzdui conferinţa COP30 privind climă în 2025, informează Agerpres.

"Va fi o onoare pentru Brazilia să primească reprezentanţi din întreaga lume în Amazon", a scris Lula pe reţelele de socializare. "Am participat deja la COP în Franţa, în Egipt şi toată lumea vorbea fără oprire despre Amazon. Aşa că mi-am spus în sinea mea: de ce să nu facem conferinţa aici, ca să ştie toată lumea despre Amazon?", a adăugat el, într-un videoclip publicat odată cu mesajul.

Capitală a statului Para din nordul Braziliei, Belem este un oraş cu o populaţie de aproximativ 1,5 milioane de locuitori, situat în apropierea Amazonului.

Alegerile au schimbat locația COP in 2019

Brazilia, care are pe teritoriul său peste 60% din pădurea amazoniană, trebuia să găzduiască COP în 2019, dar autorităţile braziliene au renunţat să îl organizeze după alegerea preşedintelui de extremă dreapta Jair Bolsonaro (2019-2022), un sceptic notoriu în privinţa schimbărilor climatice.

Actualul preşedintele de stânga, care şi-a început al treilea mandat în fruntea ţării în luna ianuarie, a promis că va face din conservarea mediului o prioritate a mandatului său şi că va pune capăt defrişărilor ilegale din Amazon până în 2030.

La scurt timp după alegerea sa, la COP27 organizat la Sharm el-Sheikh în noiembrie anul trecut, Lula a fost întâmpinat ca un erou, şeful statului brazilian declarând că ţara sa s-a "întors" în concertul naţiunilor care luptă împotriva schimbărilor climatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.