Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Braziliei va suferi o intervenție chirurgicală pentru implantarea unei proteze

Alchetron
Luiz Inacio Lula da Silva

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a fost internat vineri într-un spital pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale la șold. Liderul Braziliei va fi anesteziat total pentru a-i fi implantată o proteză, potrivit Reuters.

Intervenția este necesară din cauza durerilor provocate de uzura cartilajului de la capătul femurului, conform mediafax.

Lula a recunoscut că are dureri de mai bine de un an, deși acest lucru nu l-a oprit să călătorească în zeci de țări de când a preluat funcția, în ianuarie.

Intervenția chirugicală de două ore cu anestezie generală are ca scop restabilirea funcției șoldului prin îndepărtarea capului femurului și implantarea unei proteze.

Specialiștii spun că operația nu este riscantă, iar Lula, în vârstă de 77 de ani, va rămâne în spital până marți. Ulterior, el va petrece trei săptămâni la reședința prezidențială pentru recuperare.

„Trebuie să fiu puțin atent, deoarece operația pare simplă, dar fizioterapia și tratamentul dedicat sunt esențiale pentru o recuperare. Voi avea mare grijă de mine. Sunt foarte optimist", a spus el marți în timpul unui interviu

Lula a mai spus că va putea relua călătoriile prezidențiale în străinătate la sfârșitul lunii noiembrie, când va călători în Emiratele Arabe Unite pentru a participa la întâlnirea climatică globală COP28.

Vicepreședintele Geraldo Alckmin va prelua doar câteva dintre îndatoririle lui Lula.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.