Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele bulgar Rumen Radev: 'Înţelegerea religioasă, toleranţa trebuie promovate prin eforturi comune'

Rumen Radev

Păstrarea prezenţei şi moştenirii creştine, precum şi sprijinul pentru pace între religii în Ţara Sfântă ca model de toleranţă şi înţelegere au fost discutate miercuri de preşedintele Rumen Radev la o întâlnire cu trimişii Preafericitului Patriarh Theophilos al III-lea al Ierusalimului, aflaţi în vizită în Bulgaria. La întâlnire a participat şi Eminenţa Sa Episcopul Gherasim de Melnik, Cancelar al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

În numele Patriarhului Ierusalimului, oaspeţii au binecuvântat poporul bulgar şi au transmis urări de pace, sănătate şi prosperitate. Ei l-au informat pe preşedintele Radev de binecuvântarea Preafericitului Theophilus al III-lea pentru inaugurarea centrului spiritual bulgar de pe Iordan, în locul în care Iisus Hristos a fost botezat.

Rumen Radev a reafirmat sprijinul Bulgariei pentru protecţia prezenţei creştine în Oraşul Sfânt şi pentru întărirea convieţuirii paşnice dintre reprezentanţii diferitelor religii. "Cultura toleranţei şi înţelegerea dintre comunităţi de diferite credinţe are rădăcini puternice în Bulgaria. Acest model trebuie promovat în lumea de azi, plină de diferite provocări", a susţinut preşedintele Radev. El a evidenţiat rolul Bisericii Ortodoxe Bulgare în promovarea credinţei şi a virtuţilor ortodoxe şi în cooperarea cu alte credinţe, potrivit Agerpres.ro.

Şeful de stat bulgar şi oaspeţii săi au subliniat că, prin eforturi comune, valorile păcii şi umanităţii trebuie apărate, iar ura nu trebuie lăsată să triumfe.

Oaspeţii oficiali de la Ierusalim vor fi primiţi şi de Sfântul Sinod.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.