DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Președintele CCIR, Mihai Daraban, ales în Consiliului General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț pentru mandatul 2020 – 2022

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a fost ales în funcția de membru în Consiliul General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț (WCF), din cadrul Camerei de Comerț Internaționale (ICC), în urma votului exercitat de reprezentanții a peste 100 de state. Astfel, România va fi reprezentată, pentru mandatul 2020-2022, în forul de conducere al organizației mondiale a camerelor de comerț.

Consiliul General al WCF promovează rolul camerelor de comerț ca intermediari esențiali între mediul de afaceri și autorități, precum și între companii și publicul larg. Consiliul oferă asistență în crearea camerelor de comerț sau consolidarea camerelor existente, în special în țările în curs de dezvoltare și în economiile emergente. Totodată, Consiliul General încurajează cooperarea între organizațiile camerale din întreaga lume, cu scopul de a îmbunătăți serviciile furnizate de către acestea.

„Preluarea portofoliului de Membru în Consiliul General al WCF mă onorează și mă obligă în același timp. Viziunea mea este aceea a unui sistem de camere de comerț unite, cu un rol important în dezvoltarea economică mondială. Prioritățile mele vizează promovarea unei economii globale, a comerțului liber, crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea durabilă, precum și îmbunătățirea nivelului de trai. Mă bucur că România are șansa de a primi un portofoliu atât de important, demonstrând, încă o dată, implicarea și determinarea CCIR, atât la nivel național, cât și internațional”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

Citește și: SURSE - PLANURILE lui Ciolacu pentru Congresul PSD

 

Background

Federația Mondială a Camerelor de Comerț (WCF) este un organism non-politic și neguvernamental al ICC. Înființată inițial în 1951, ca Biroul Internațional al Camerelor de Comerț, WCF are ca obiectiv unificarea și susținerea rețelei globale de camere de comerț.

Camera Internațională de Comerț (ICC) este cea mai mare organizație de afaceri din lume, cu o rețea de peste 6 milioane de companii, din peste 100 de țări. Rețeaua de camere internaționale a ICC cuprinde 40 de milioane de companii, angajând peste un miliard de persoane la nivel mondial. ICC promovează comerțul internațional, un management responsabil al afacerii precum și o abordare globală a reglementărilor de business, printr-un mix de activități de promovare și de stabilire a standardelor. Printre membrii ICC se regăsesc unele dintre mai mari companii din lume, IMM-uri, asociații de afaceri și camere de comerț locale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.