Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CE: 'Vor fi examinate restricțiile de călătorie în SUA anunțate de Trump pentru cetățenii din spațiul Schengen'

Inquam Photos / Octav Ganea
Charles Michel

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, a anunţat pe Twitter că în cursul zilei de astăzi vor fi examinate măsurile recente anunţate de preşedintele american Donald Trump cu privire la suspendarea timp de 30 de zile a deplasărilor în SUA din statele incluse în spaţiul Schengen, potrivit news.ro.

„În urma interdicţiei de călătorie anunţată de Donald Trump, vom examina situaţia astăzi. Trebuie evitate disfuncţionalităţile economice. Europa ia toate măsurile necesare pentru a stăpâni răspândirea Covid-19, pentru a limita numărul oamenilor afectaţi şi pentru a susţine cercetarea”, a scris Charles Michel.

Miercuri seară, Trump a anunţat că - începând de vineri, ora 23.59 - vor fi interzise toate călătoriile spre SUA din statele UE care sunt incluse în spaţiul Schengen, mai puţin Marea Britanie.

La scurt timp după discursul lui Trump, un decret prezidenţial a fost publicat. Acesta prevede că interdicţia se aplică tuturor celor care au fost în spaţiul Schengen cu 14 zile înainte să ajungă în SUA.

România ÎNCHIDE șapte puncte de trecere a frontierei, de joi dimineața

Măsura anunţată a produs confuzie, cu atât mai mult cu cât, iniţial, Trump a spus că ea se aplică şi transporturilor de mărfuri.

Preşedintele a revenit pe Twitter şi a explicat: „Restricţiile opresc oamenii, nu bunurile”.

România, Bulgaria, Irlanda şi Croaţia - membre UE, dar în afara Schengen - sunt excluse de măsură.

La nivel mondial, au fost înregistrate în total peste 126.000 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, dintre care mai mult de jumătate sunt vindecate, dar şi peste 4.600 de decese.

Cele mai afectate ţări sunt China (aproximativ 81.000 de cazuri), Italia (Peste 12.000 de cazuri), Iran (9.000 de cazuri), Coreea de Sud (peste 7.755 de cazuri), Franţa (peste 2.280 de cazuri), Spania (peste 2.200 de cazuri), Germania (aproximativ 2.000 de cazuri), SUA (peste 1.300 de cazuri), Elveţia (peste 650 de cazuri) şi Japonia (peste 630 de cazuri).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.