Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Cehiei îndeamnă Europa să rămână puternică în fața conflictului din Ucraina

parlament cehia

Preşedintele Cehiei, Petr Pavel, a cerut miercuri Europei să nu se lase descurajată de războiul din Ucraina, într-un moment în care mulţi europeni şi americani sunt tentaţi să cedeze, transmite AFP.

"Vă încurajez pe toţi să rezistaţi descurajării în faţa războiului. Rusia trebuie învinsă în Ucraina", deoarece dacă această ţară cade "va fi un eşec extrem de costisitor pentru noi", a spus el în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, conform Agerpres.

"Vă încurajez să nu cedaţi promisiunilor false şi populismului (...) Susţineţi Ucraina din toate puterile", a adăugat preşedintele ceh.

AFP apreciază că susţinerea pentru efortul de război al Ucrainei se erodează vizibil atât în Europa, cât şi în Statele Unite. Sâmbătă, electoratul l-a adus din nou la putere în Slovacia pe Robert Fico, liderul partidului SMER, care s-a opus explicit ajutorului militar pentru Ucraina. În SUA, acordul provizoriu la care a ajuns Congresul pentru evitarea blocării executivului federal a lăsat deschisă problema asistenţei care va fi acordată ucrainenilor pe viitor, deşi preşedintele Joe Biden doreşte să dea asigurări că aceasta va continua.

Miniştrii de externe din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, reuniţi luni la Kiev, au promis însă Ucrainei o "susţinere durabilă", reaminteşte agenţia citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.