Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, vrea eliminarea sancţiunilor la adresa Rusiei

cehia harta

Preşedintele ceh Milos Zeman, care candidează la un nou mandat în ianuarie, a îndemnat marţi ”să se termine” cu sancţiunile economice europene impuse Rusiei în urma crizei ucrainene şi cu cele impuse ca ripostă de Moscova, relatează AFP. ”Nu m-am resemnat cu sancţiunile (...). Este mult timp de când le sunt ostil”, a declarat Zeman la finalul unei întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin, la Soci, o staţiune balneară rusă pe litoralul Mării Negre.

”Asta priveşte nu doar sancţiunile europene impuse Rusiei, ci şi sancţiunile ruse vizând Uniunea Europeană”, a precizat el. Relaţiile între Bruxelles şi Moscova s-au deteriorat puternic după anexarea Crimeei de către Rusia, în martie 2014.

După ce separatişti proruşi au lansat o ofensivă în estul Ucrainei, UE a acuzat Moscova că-i susţine pe ascuns, ceea ce Kremlinul dezminte, şi a impus sancţiuni dure vizând mai ales bănci, întreprinderi petroliere şi în domeniul Apărării. Rusia a ripostat prin impunerea unui embargo alimentar produselor provenind din ţări care au sancţionat-o. ”Domnule preşedinte, trebuie să terminăm!”, a subliniat Zeman adresându-i-se lui Putin.

”O normalizare a relaţiilor între Rusia şi UE va fi în interesul comun” al Moscovei şi Pragăi, a apreciat, la rândul său, liderul de la Kremlin, care i-a mulţumit lui Zeman pentru o ”conversaţie deschisă şi substanţială” şi ”toată această atenţie pe care o acordă dezvoltării relaţiilor ruso-cehe”, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.