Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Centrului de Analiză şi Studii de Securitate: În Ucraina se intră în faza unui război de gherilă, un război urban

nexta
aparare kiev

Alexandru Grumaz, preşedintele Centrului de Analiză şi Studii de Securitate a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că ”în Ucraina se intră în faza unui război de gherilă, un război urban, ceea ce este foarte dificil de purtat. Analistul militar a menţionat că ”problema principală a ruşilor a fost logistica”. ”Nu poţi să deplasezi tancuri pe zeci de kilometri, fără să ai în spatele ei o logistică care să asigure combustibil şi muniţie”, a spus el, potrivit news.ro.

”Eşecul Rusiei de a-şi îndeplini obiectivele este surprinzător, deoarece s-au folosit forţe impresionate, pe patru direcţiii, cu echipamente de ultimă generaţie, ceea ce nu s-a mai întâmplat de la al Doilea Război Mondial”, a spus analistul militar, precizând că aceste lucru a dus la un răspuns năpraznic al ucrainenilor, al întregului popor.

”Este un lucru care demonstrează forţa oamenilor care se coalizează pentru a-şi apăra interesul naţional şi a-şi apăra teritoriul”, a menţionat acesta.

Preşedintele Centrului de Analiză şi Studii de Securitate a mai afirmat că, din punct de vedere militar, Rusia a făcut o pauză, pe 26 şi 27 februarie, pentru o regrupare a forţelor.

”Problema principală a ruşilor a fost logistica, pentru ei logistica nu a fost luată în considerare aşa cum trebuie. Nu poţi să deplasezi tancuri pe zeci de kilometri, fără să ai în spatele ei o logistică care să asigure combustibil şi muniţie”, a arătat analistul, arătând că ”aceasta a dat rezultatele negative pe care Rusia le are acum”.

Alexandru Grumaz a mai afirmat că ”în Ucraina se intră în faza unui război de gherilă, un război urban, ceea ce este foarte dificil de purtat, pentru că, mai ales în oraşe, poţi intra cu tancurile, dar nu te poţi mişca”.

”Ce se întâmplă acum, eu cred că va fi o luptă de lungă durată, pentru că se va duce în oraşe. Încercuirea oraşelor, nici măcar a Kievului, nu s-a reuşit în totalitate”, a spus analistul militar, el precizând că a mai rămas un drum spre vest pe care li s-a spus civililor că pot pleca din Kiev.

”Această forţa adusă de Rusia acolo a fost distrusă. Inclusiv marele avion Antonov, unul dintre cele mai mari avioanele de transport trupe, a fost distrus de militarii din brigada de reacţie rapidă a Ucrainei”, a mai declarat Alexandru Grumaz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.