Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Centrului Naţional al Cinematografiei din Franţa va fi judecat pentru agresiune sexuală

judecator justitie

Dominique Boutonnat, preşedintele Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa, va fi judecat de un tribunal corecţional pentru agresiuni sexuale comise în 2020 împotriva finului său, a declarat parchetul din Nanterre pentru AFP, confirmând o informaţie oferită de France info.

Dominique Boutonnat, în vârstă de 52 de ani, va trebui să se prezinte în faţa unui tribunal corecţional şi nu în faţa unei curţi cu juraţi, care are competenţa de a judeca infracţiunile cele mai grave, deoarece acuzaţia de "tentativă de viol" nu a fost admisă. Contactat, avocatul său nu a dorit să facă declaraţii, potrivit Agerpres.

El a fost renumit în iulie în funcţia de preşedinte al CNC, în pofida activităţii sale contestate de unii cineaşti şi a inculpării sale pentru aceste acuzaţii de agresiune sexuală pe care el le neagă.

Pe 25 aprilie, parchetul din Nanterre a solicitat trimiterea lui Dominique Boutonnat în faţa tribunalului corecţional pentru acuzaţia de agresiune sexuală împotriva finului său.

O plângere împotriva lui Dominique Boutonnat a fost depusă în octombrie 2020 de un tânăr în jurul vârstei de 20 de ani în legătura cu fapte care datează din august 2020 şi care s-ar fi petrecut în timpul unei vacanţe în Grecia.

El a fost inculpat în februarie 2021. Potrivit avocatului său, Dominique Boutonnat, cunoscut ca producător de film, "contestă ferm toate faptele".

În timpul unui interviu acordat Le Parisien în iunie, ministrul Culturii, Rima Abdul Malak, a declarat: "Este inculpat, nu condamnat. Prezumţia de nevinovăţie prevalează".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.