Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Chinei cere un grad sporit de integrare militaro-civilă şi de dezvoltare tehnologică

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat duminică, în cadrul sesiunii anuale a parlamentului, că armata ţării are nevoie de un grad sporit de integrare militaro-civilă şi de dezvoltarea inovaţiei tehnologice, transmite luni DPA, citând presa oficială de la Beijing, potrivit agerpres.

Xi Jinping a subliniat, în faţa delegaţilor militari, că tehnologiile civile ar trebui să servească mai bine scopurilor de apărare, iar cele militare să fie adaptate şi aplicate în scopuri civile, cerând de asemenea folosirea mai intensă a tehnologiilor militare în armată.

ESCROCII profită de pe urma atentatelor. Falsele victime s-au îmbogăţit peste noapte

China construieşte în prezent primul avion de transport de fabricaţie integral autohtonă, a cărui lansare este programată în 2020, şi dezvoltă avioane invizibile, îşi modernizează bombardierele şi îşi extinde reţeaua de sateliţi de spionaj.

Guvernul de la Beijing a anunţat în această lună o creştere anuală cu 7% a bugetului militar, inferioară aşteptărilor analiştilor, însă domenii precum cercetarea şi dezvoltarea nu sunt incluse în mod obişnuit în cheltuielile pentru apărare.

Preşedintele Xi Jinping insistă de mai mulţi ani pentru inovaţie tehnologică drept componentă a planului de transformare a armatei chineze într-o forţă mai redusă numeric şi mai mobilă.

În septembrie 2015, el a anunţat o reducere cu 300.000 a efectivelor armatei, în prezent cea mai numeroasă din lume, cu 2,3 milioane de membri.

Un eventual vot favorabil în referendum ar duce la ABOLIREA democraţiei în Turcia (opoziţia)

Cu toate acestea, conform publicaţiei South China Morning Post de luni, armata chineză are în plan o creştere de 400% a personalului marinei militare, de la 20.000 la 100.000.

Aceştia ar putea fi desfăşuraţi nu doar în Marea Chinei de Est şi în Marea Chinei de Sud, ci şi în Cornul Africii şi în sud-vestul Pakistanului, a scris cotidianul din Hong Kong.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.