Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Chinei vrea să meargă în Coreea de Sud

xi jinping

Preşedintele chinez Xi Jinping a afirmat sâmbătă că va lua serios în considerare o vizită în Coreea de Sud, ca parte a eforturilor de a sprijini pacea şi securitatea în Peninsula Coreeană, potrivit agenţiei Yonhap, preluată de Reuters.

Separat, televiziunea CCTV (China Central Television) a relatat că Xi i-a declarat sâmbătă prim-ministrului coreean Han Duck-soo că Beijingul este dispus că promoveze un parteneriat strategic între cele două ţări, scrie agerpres.ro.

Xi, care nu a mai vizitat Coreea de Sud din 2014, a discutat cu Han în oraşul Hangzhou, din estul Chinei, înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Asiatice.

Angajamentul faţă de cooperare intervine înaintea discuţiilor trilaterale programate la Seul pe 26 septembrie, între oficiali de rang înalt din China, Japonia şi Coreea de Sud, menite să deschidă calea spre primul summit între liderii celor trei state după patru ani.

Potrivit Yonhap, Xi i-a spus lui Han că ar saluta un astfel de summit la un moment oportun şi va lua serios în considerare o vizită în Coreea de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.