Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele chinez Xi Jinping nu și-a anulat vizita în Japonia, în ciuda epidemiei de coronavirus

Newsweek
Xi Jinping

Japonia a anunţat joi că pregătirile pentru vizita de stat a preşedintelui chinez Xi Jinping, plănuită să aibă loc în aprilie, continuă conform programului, în pofida epidemiei de coronavirus, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

'Lucrurile sunt pe calea cea bună pentru vizita preşedintelui Xi Jinping în Japonia şi continuăm în mod obişnuit cu pregătirile', a declarat secretarul general al guvernului japonez, Yoshihide Suga într-o conferinţă de presă.

'O vizită în Japonia a secretarului general al Chinei se întâmplă doar o dată la zece ani', a adăugat el.

Declaraţia survine pe fondul speculaţiilor că Xi îşi va amâna deplasarea la Tokyo în contextul eforturilor guvernului chinez de a lupta împotriva epidemiei de coronavirus, care a ucis peste 2.700 de persoane şi a infectat mai mult de 27.000 în partea continentală a Chinei.

Citește și: S-a găsit un tratament pentru coronavirus și este deja produs: experții medicali confirmă faptul că dă rezultate

Potrivit autorităţilor de la Tokyo, ministrul de externe japonez Toshimitsu Motegi şi omologul său chinez Wang Yi au discutat prin telefon în cursul serii de miercuri pentru a confirma că vizita va avea loc conform programării.

Yang Jiechi, ministru adjunct de externe al Chinei, se va afla de vineri într-o vizită de două zile în Japonia, ocazie cu care se va întâlni cu prim-ministrul Shinzo Abe.

'Cele două părţi vor face un schimb de opinii cu privire la relaţiile dintre China şi Japonia, inclusiv la eforturile comune de luptă împotriva epidemiei şi alte subiect de preocupare comună', a informat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Zhao Lijian, citat de Kyodo.

Shinzo Abe a efectuat o vizită în China în octombrie 2018, prima a unui şef al guvernului japonez în această ţară începând din 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.