Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CIO, consultări cu membrii organizaţiei pe tema efectelor crizei coronavirusului

www.agerpres.ro
cercurile olimpice, jocurile olimpice

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) conduce miercuri o serie de consultări cu toţi membrii organizaţiei pentru a discuta consecinţele pandemiei de coronavirus, care a dus la amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo până în 2021, informează AFP potrivit Agerpres.

Bach a demarat miercuri dimineaţă, prin videoconferinţă, prima dintr-o serie de trei sesiuni de consultări care se vor întinde pe tot parcursul zilei.

Cei 100 de membri ai CIO sunt repartizaţi în trei grupe, în funcţie de limba şi fusurile orale ale acestora.

Şeful mişcării olimpice doreşte să adune opiniile membrilor, inclusiv "cu privire la procesul de gestionare a consecinţelor pandemiei", potrivit unei surse apropiate organismului cu sediul la Lausanne.

Bach vrea să audă "gândurile, ideile şi experienţele tuturor membrilor de pe glob" în faţa crizei coronavirsului, a adăugat aceeaşi sursă.

Preşedintele german al CIO i-a invitat deja pe toţi responsabilii olimpici pentru a-i anunţa, pe 24 martie, decizia de amânare cu un an a JO de la Tokyo, prevăzute iniţial în această vară.

Este pentru prima dată, însă, de la începutul crizei sanitare, când Bach se consultă în mod special cu membrii CIO cu privire la consecinţele pandemiei.

Thomas Bach a recunoscut, săptămâna trecută, că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi anulate dacă nu vor putea fi organizate nici în 2021, ca o reacţie la afirmaţiile şefului comitetului japonez de organizare, Yoshiro Mori, care a estimat la sfârşitul lunii aprilie că, în cazul în care pandemia nu va fi controlată până în vara viitoare, "atunci va fi necesară anularea" competiţiei.

Pe 14 mai, Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat punerea la dispoziţie a sumei de 800 milioane dolari pentru depăşirea crizei legate de coronavirus, care are un impact "foarte sever" asupra mişcării olimpice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.