Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele cipriot Nikos Anastasiades: 'Situaţia din cea mai mare tabără de refugiaţi s-a deteriorat şi mai mult'

Cipru

Situaţia din cea mai mare tabără de refugiaţi din Cipru, Pournara, s-a deteriorat şi mai mult, a declarat preşedintele cipriot Nikos Anastasiades, vorbind despre "condiţii tragice", în timpul unei vizite luni în tabăra situată la vest de capitala Nicosia, relatează DPA.

Tabăra a fost construită pentru a găzdui 1.000 de oameni, dar în prezent locuiesc acolo de două ori mai mulţi. În timpul vizitei preşedintelui, sute de persoane s-au adunat la gard strigând: "Avem nevoie de ajutor".

Refugiaţii afirmă că sunt probleme cu furnizarea de hrană şi alimentarea cu apă. Anastasiades a promis că guvernul său "va rezolva aceste probleme", potrivit Agerpres.ro.

Potrivit Ministerului de Interne cipriot, majoritatea refugiaţilor din tabără provin din Africa. Mulţi dintre ei sunt aduşi de bande de traficanţi din Turcia până în nordul insulei mediteraneene, care este ocupat de trupele turce. Ei sunt apoi transportaţi în sud prin secţiuni ale liniei de separare care nu sunt bine păzite.

Ciprul a fost împărţit din 1974 într-o parte mai mare, cipriotă greacă, în sud şi o parte cipriotă turcă în nord. Doar Turcia recunoaşte nordul Ciprului ca stat.

Luna trecută după o vizită la Pournara, şeful agenţiei UE de gestionare a frontierelor (Frontex), Fabrice Leggeri, a declarat că Ciprul s-a confruntat cu o "provocare extraordinară" şi, deci, ţara are nevoie de un "sprijin extraordinar".

Treizeci şi şase de persoane au fost rănite în revoltele din tabără la începutul lunii februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.