Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CJ Brăila spune că PSD încă deţine majoritatea în forul administrativ judeţean

Facebook
psd braila

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a declarat că nu se teme de demersul iniţiat de PNL de a schimba majoritatea în CJ, iar deocamdată PSD deţine această majoritatea fapt demonstrat de un vot secret pe un proiect de hotărâre, dat miercuri de consilierii judeţeni, potrivit Agerpres.

"Este un demers pe care l-a anunţat domnul Dănăilă, liderul PNL, aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Noi mergem mai departe, eu am în continuare calitatea de preşedinte şi susţin în continuare proiectele brăilenilor. Astăzi a fost un exemplu al votului secret pe un proiect de hotărâre şi încă avem majoritate în CJ, deci nu este niciun fel de problemă. Eu nu sunt un om temător, e un demers politic şi administrativ, vedem ce se întâmplă", a declarat Chiriac, miercuri, în conferinţă de presă.

Francisk Iulian Chiriac a ţinut se precizeze că mandatul său de preşedinte al CJ Brăila "a fost şi este unul greu", pentru că "a pornit de la zero sau chiar mai rău", însă a făcut curăţeni şi este pe drumul cel bun acum.

"Infrastructura judeţeană merge foarte bine, avem foarte multe proiecte demarate la spital şi, în curând, se vor vedea. Sunt unele finalizate, care trenează după vechile mandate, iar aici mă refer la Blocul Operator, la ATI, la Secţia de cardiologie, la centralele noi care se montează în momentul de faţă la Spitalul Judeţean. De foarte mulţi ani nu s-a investit, nici în partea de infrastructură, nici în partea de sănătate, o fac eu, pe mandatul meu, cu cea mai mare responsabilitate. Şi în mandatele trecute au fost făcute investiţii, dar au fost făcute investiţii fără cap", a spus Chiriac.

Declaraţia lui Chiriac vine după ce preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a anunţat săptămâna trecută că liberalii brăileni demarează discuţiile cu partidele de la nivel local, în vederea formării unei noi majorităţi în Consiliul Judeţean Brăila, prin excluderea PSD, şi schimbarea preşedintelui CJ, social-democratul Iulian Chiriac.

Citește și: Olguța Vasilescu reacționează după ce Cozmin Gușă a intrat în PSD:’Nu mă simt confortabil’

Dănăilă a precizat că, în contextul scoaterii PSD de la guvernare în plan naţional, există şanse mari ca şi la nivel local să se întâmple acest lucru, având în vedere că, în momentul de faţă, din totalul de 33 de consilieri judeţeni existenţi în CJ Brăila, PSD deţine singur majoritatea simplă cu 14 consilieri, PNL are 12 consilieri, PND 2, ALDE 2 şi există şi un independent.

"Preşedintele CJ trebuie să înţeleagă că majoritatea de care a beneficiat până acum nu îi poate acoperi în continuare greşelile şi eu sper ca toţi acei consilieri şi toate grupurile de consilieri din CJ să înţeleagă că, în acest moment în care există clar un val anti-PSD, un moment în care lumea încearcă să scape de dominaţia PSD din ultimii ani, putem şi la CJ Brăila să formăm o altă majoritate pe anumite proiecte care ar trebui implementate în CJ, pentru a aduce un plus în ceea ce priveşte nivelul de trai în judeţul Brăila", a declarat Dănăilă.

Preşedintele PNL Brăila a mai spus că, în cazul în care se va reuşi formarea unei noi majorităţi la nivelul CJ Brăila, din care să nu mai facă parte PSD, actualul preşedinte Iulian Chiriac ar trebui să îşi dea demisia şi "să se retragă cu demnitate" din funcţie, având în vedere că nu va mai acea susţinere şi autoritate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.